DesignMobilier pentru spațiile de tip coworking

Mobilierul pentru spațiile de tip coworking depășește sfera articolelor de mobilier obișnuite din birouri, creând un mediu primitor, confortabil, funcțional și plin de inspirație.
Intarzia & Castor23.01.2020655 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2020/01/coworking.jpg

 

Spațiile de tip coworking au de obicei un plan de amplasare deschis, cu o serie de zone de lucru, astfel încât persoanele care lucrează în spațiile comune să se poată instala și să lucreze în modul care li se pare cel mai potrivit. De exemplu, un mobilier obișnuit pentru un spațiu de tip coworking ar putea consta în canapele și măsuțe de cafea într-una dintre zone, birouri de tip colaborativ și bănci într-o alta, scaune de tip colaborativ sau scaune acustice și câteva spații izolate pentru discuții, potrivite pentru întâlniri. Zonele de relaxare sunt și ele importante în spațiile de coworking. În fond, inovația necesită mișcare, iar un loc în care să te relaxezi și în care să te gândești este la fel de important ca timpul pe care îl petreci la birou.

coworking-office

Cum au luat naștere spațiile comune de lucru
Coworkingul este, prin natura sa, destinat persoanelor implicate în activități creative. Conceptul a apărut la San Francisco, atunci când un programator pe nume Brad Neuberg era în căutarea unui mod de lucru care să îi aducă mai multe satisfacții. Ca freelancer, acesta se bucura de libertatea de a lucra pe cont propriu, fără constrângerile legate de programul dintr-o companie. Cu toate acestea, îi lipsea interacțiunea socială și energia unui spațiu de lucru plin de lume, iar astfel a luat naștere ideea sa revoluționară – prin care a adus laolaltă tot ceea ce își dorea: libertate și independență, alături de structură și de comunitate.
Rămânând fidel structurii sale cu sursă deschisă, acesta i-a încurajat pe cei care l-au urmat încă de la început să îi fure ideea și să o adapteze stilului propriu. La scurt timp, au început să apară birouri de coworking în toate orașele lumii, iar mișcarea a luat avânt în mod oficial.
Spațiile de coworking și mobilierul pentru spațiile de coworking reflectă necesitatea de colaborare și de comunitate resimțită în prezent.

collaborative-office

 

Sursă articol: collaborative-office.com; foto: wework.com, pinterest.com

 

“un mobilier obișnuit pentru un spațiu de tip coworking ar putea consta în canapele și măsuțe de cafea într-una dintre zone”

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!