DesignMobilierul vintage, mereu actual în amenajările de interior sofisticate

O tendință aflată mereu în revenire în domeniul amenajărilor de interior este reprezentată de folosirea mobilierului vintage.
intarzia20.08.2019387 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/08/antique-books-chair-1.jpg

 

Mobilierul vintage poate fi folosit cu succes în amenajările de interior, mai ales în cazul în care se preferă un stil de amenajare clasic, sofisticat. Aceste piese de mobilier, uneori de o vechime considerabilă, sunt capabile să confere un aspect luxos unei încăperi sau unei întregi locuințe, mai ales dacă sunt folosite în spații cu un stil arhitectural corespunzător. Depinde doar de noi să aflăm povestea din spatele obiectului și să ne lăsăm purtați în epoci diferite, de pe meleagurile noastre sau din locuri aflate la mare depărtare.

Mobilierul vintage, unic, sofisticat, luxos

Cel mai important avantaj al folosirii acestui tip de mobilier este reprezentat de personalitatea pe care o poate conferi unei încăperi. Mobilierul vintage, prin natura sa este realizat din materiale de o calitate deosebită, grație cărora a rezistat probei timpului.

 

Aspectul elegant, sofisticat este ceea ce atrage în primul rând la mobilierul de acest tip. De cele mai multe ori, acest mobilier a necesitat anumite manopere de recondiționare sau mici retușuri pentru a-și păstra calitățile și proprietățile inițiale.

Alegând mobilierul vintage, dovediți de fapt că puneți un preț deosebit pe calitate, pe tehnica de execuție dar și pe tradiție, multe din aceste piese fiind unicate sau confecționate în serie limitată de producători locali sau meșteșugari.

Folosirea mobilierului vintage denotă în plus o atitudine prietenoasă cu mediul. Datorită faptului că acest mobilier este mult mai rezistent în timp, necesitatea realizării unor investiții suplimentare este scăzută, fiind conservate în acest fel resursele naturale și fiind protejat mediul înconjurător.

Piesele de mobilier vintage pot fi folosite pentru un interior amenajat în stil clasic dar și în cazul amenajărilor care respectă un alt stil. Astfel, încadrându-le într-un stil de amenajare diferit, vom reuși să le punem și mai mult în evidență și să creăm un contrast cu restul pieselor.

Energia și personalitatea mobilierului dar și al decorațiunilor vintage sunt transferate astfel atât posesorilor cât și spațiilor decorate, creând per total o atmosferă originală, sofisticată și mereu apreciată de oaspeții care vă vor vizita locuința.

Piesele de mobilier vintage, recondiționate sau nu, au un caracter unic. De obicei aceste piese de mobilier sunt întâlnite în spații somptuoase, aparținând de cele mai multe ori unor personalități ale vremii, care au fost transmise din generație în generație.

În plus aceste piese de mobilier sau decorațiuni pot fi considerate adevărate investiții, în cazul în care sunt păstrate sau recondiționate corespunzător, iar povestea lor este transmisă astfel încât să creeze interes dar și un grad sporit de apreciere pentru astfel de obiecte sau decorațiuni.

Articol de Klara Papuc

intarzia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!