Produse-de-toptrendNoutăți la Design Week 2018, Milano

Ne face plăcere să vă împărtășim câteva dintre produsele care au fost prezentate la Săptămâna Designului de la Milano: veți găsi aici noutățile aduse de Baleri Italia, Colos, Fantin, Fontanot, G.T.Design, Listone Giordano, Matteo Brioni, Max Design, Regione Umbria, Siematic și Talenti.
intarzia09.09.201825511 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2018/09/BaleriItalia_Tray_divano2posti-1280x1047.jpeg

Ne face plăcere să vă împărtășim câteva dintre produsele care au fost prezentate la Săptămâna Designului de la Milano: veți găsi aici noutățile aduse de Baleri Italia, Colos, Fantin, Fontanot, G.T.Design, Listone Giordano, Matteo Brioni, Max Design, Regione Umbria, Siematic și Talenti.

 

Baleri Italia

Trays, proiectat de P + F Architetti, este un sistem de mobilier tapițat, pentru stilul de viață contemporan, inspirat de formele specifice designului anilor ’50 și conceput pentru a oferi o mai mare flexibilitate a conformațiilor, atât pentru spațiile private, cât și pentru cele din domeniul hotelier. Seria, care include canapele, fotolii, pufuri și divane, este caracterizată de linii simple și esențiale, de forme delicate și rotunjite. Elementele caracteristice constau într-o structură suspendată ușoară, care susține o placă, un element tip tavă, pe care se sprijină șezutul și spătarul, iar micul spațiu liber creat între această bază și pernele pentru șezut generează o asimetrie caracteristică.

 

 

Colos a prezentat Villa: un scaun proiectat de  Jun Yasumoto,  cu cadrul îngust și cu un înveliș dintr-o pânză cu model. Yasumoto a combinat cu succes liniile clasice cu o estetică de tip contemporan. Acesta va fi produs atât ca scaun, cât și ca fotoliu, fiind potrivit pentru orice cadru amenajat și, în special, pentru exterioare.

 

Fantin

În anul celei de-a 50-a aniversări, Fantin a prezentat noua colecție FRAME, concepută de Salvatore Indriolo.   EligoStudio, situat în inima Districtului de Design Brera, a găzduit instalația specifică locației, care prezintă gama FRAME și toate minunățiile metalului.

Foto: Fantin_Frame_Kitchen_02

 

 

Fontanot a participat la Săptămâna Designului de la Milano în contextul unui proiect realizat de Giulio Cappellini, prezentat în cadrul Superdesign Show de la Superstudio. Această casă imaginară, dar reală este interesantă și eclectică, rafinată și elegantă; aduce laolaltă și integrează piese emblematice ale principalelor mărci de mobilier, îmbinând aspectul contemporan cu cel vizionar.

 

G.T. Design a prezintat o versiune modificată a colecțiilor Il Re, Volare și Next printr-o instalație concentrată asupra puterii vitale și primordiale a designului. „UltraNative, originea semnului contemporan” a avut loc lângă E-Stra, în inima Districtului Brera. Evenimentul cercetează în amănunțime posibilitățile covorului contemporan. Suprafețele textile care, pe de o parte, aprofundează cercetările privind anumite teme deschizătoare de drumuri, care sunt acum consacrate, și, pe de altă parte, explorează noi limite, precum imprimarea digitală, dau naștere unei game extinse de limbaje expresive.

 

Listone Giordano

Marc Sadler a proiectat noua colecție Natural Genius de la Listone Giordano: Fabrique. Tratamentele inovatoare aplicate suprafețelor, atât în ceea ce privește culoarea, cât și tehnica de finisare, îi conferă materialului o personalitate nouă și fascinantă: placajul de mesteacăn a devenit, de asemenea, un strat vizibil, transformându-se într-un veritabil „material” din lemn, capabil să confere dinamism, caracter și unicitate fiecărui spațiu.

 

Inkiostro Bianco și Listone Giordano, sub îndrumarea lui Aldo Cibic, transformă pereții, prin noua colecție Lineadeko, în elemente dinamice și vitale ale amenajării, capabile de a crea noi spații și de a lărgi percepția persoanelor, creând o atmosferă neobișnuită. Acest proiect pentru pereți transmite sentimentul unei frumuseți insolite.

 

Matteo Brioni

Cu ocazia târgului Salone del Mobile 2018, Matteo Brioni, împreună cu Marialaura Rossiello,  directorul artistic al Studio Irvine, a expus „La Torre delle Terre” (Turnul Ținuturilor) în Spații și Interioare, la Milano. Această piesă reprezintă paisprezece tipuri diferite de lut, realizate pe paisprezece cutii, fiecare conținând o formă solidă diferită. Se folosesc volume bidimensionale și tridimensionale pentru a descrie finisajele create de Matteo Brioni. Formele solide pot fi atinse și deplasate, astfel încât să se poată încerca diferite combinații de culori și de efecte.

Foto Matteo_BRIONI

 

Max Design

MAX, realizată de Christophe Jenni, este o colecție alcătuită atât din scaune, cât și din fotolii, cu cadrul realizat din material reciclat și colorat uniform. Această colecție poate, de asemenea, combina diferite structuri – lemn, aluminiu sau alte metale – același cadru fiind disponibil în șapte culori.

 

Olivari

PLUME,  ușor ca o pană, este un mâner simplu, creat de Lissone Associati. Subțire și elementar, acesta reprezintă arhetipul mânerului.
Natural și șlefuit precum marmura, modern, dar absolut firesc, chiar și într-un cadru clasic.

 

Talenti, lider în domeniul mobilierului de exterior, a prezentat noua colecție Bay  realizată de Ludovica + Roberto Palomba. „O colecție caracterizată de linii simple, cu o atenție impresionantă la detalii, ornamente și textile”, declară designerii. „Un sistem care produce compoziții modulare, cu șezuturi și spătare de diferite înălțimi, pentru a crea adevărate colțuri de răsfăț. Un design în care discontinuitățile și contaminarea dau viață unei estetici neașteptate și în exterior.”

 

intarzia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!