EvenimenteNoutăți tehnologice prezentate la BIFE-SIM 2018

Târgul BIFE-SIM a reunit și în acest an, expozanți cu renume, care au venit cu noutăți, prezentând echipamente în premieră la acest eveniment.
Dan Calin10.10.201828415 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2018/10/Clipboard01.jpg

Romexpo, împreună cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România și Camera de Comerț și Industrie din România, a organizat, în perioada 12-16 septembrie 2018, cea de-a XXVII-a ediție a BIFE-SIM (târg internațional de mobilă, echipamente și accesorii) sub sloganul „O incursiune inedită în lumea mobilei!”. El a fost împărțit în șase saloane tematice: Clasic; Design; Confort; Bucătării; Decorațiuni și Corpuri de Iluminat; Echipamente, Mașini, Utilaje, Materii Prime și Accesorii. Ca de fiecare dată în ultimii ani, târgul a înregistrat scăderi semnificative pe toate palierele: 270 de expozanți față de 317 anul trecut din 13 țări (Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Moldova, Polonia, România, Elveția și Turcia) față de 14 în 2017 (Austria, Bulgaria, China, Republica Cehă, Germania, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Rusia, Ucraina și Ungaria), 14.000 de vizitatori (22.000 anul trecut) și 27.000 mp suprafață expozițională (30.000 mp în 2017).

Cu toate acestea, târgul a găzduit companii de renume, care au expus nu doar noutăți din sectorul lor, dar au amenajat standuri cu echipamente și linii de producție complete – puse în practică, expres pentru corecta informare a publicului vizitator.

 

Dragoș MĂRĂCINEANU, director general la Felder Gruppe România:

„Noutatea cea mai mare din această ediție este că am avut două standuri, nu unul. BIFE-SIM 2018 a marcat un nou început pentru cel mai important eveniment al industriei. Târgul a fost găzduit în noile pavilioane ale Romexpo, ceea ce ne-a permis să fim mai flexibili și mai creativi în ceea ce privește expunerea și amenajarea standului și să oferim o experiență mai frumoasă și mai cuprinzătoare tuturor vizitatorilor și partenerilor noștri.

Astfel, anul acesta am avut cea mai mare suprafață de până acum, de 506 mp, o creștere cu 60% față de anii anteriori, 33 de utilaje și echipamente expuse, dintre care pe 20 au fost făcute demonstrații pe toată perioada târgului, două sisteme integrate de exhaustare și aer comprimat, precum și alimentare electrică având o lungime totală de peste 500 m. A fost un efort considerabil pentru întreaga echipă atât înainte, cât și după expoziție. Însă poate cel mai important aspect este că ne-am putut adresa mai bine vizitatorilor prin intermediul celor două standuri dedicate soluțiilor noastre: unul pentru soluțiile industriale și tehnologie CNC și celălalt pentru utilaje clasice de prelucrare. Iar feedbackul din partea vizitatorilor a fost unul pozitiv.

Standul pentru soluții industriale și tehnologie CNC Format-4, gamă dedicată soluțiilor industriale a grupului austriac Felder Gruppe, a cuprins: un agregat industrial de tăiat în pachet Kappa automatic 80.32.32, un CNC de frezare și găurire care poate face și cepuire automată – Creator 950 și un CNC cu masă cu console în patru axe – profit H200. Cei care ne-au trec pragul le-au putut vedea la lucru pe toată perioada târgului. O altă noutate din stand a fost agregatul industrial pentru aplicarea cantului Tempora 60.12 e-motion, precum și noua mașină de aplicat cant Tempora 45.03, lansată la Ligna 2017.

În afară de soluțiile tehnice, am lansat și campania «Dobândă 0%» – un sistem de leasing cu dobândă 0% pe toată perioada de finanțare a utilajului prin programul nostru Flex-Fin® și cu ajutorul partenerilor noștri de leasing. Un alt produs interesant pe care l-am prezentat a fost o masă reglabilă pe înălțime care, în gama superioară, beneficiază de un cadru de înclinare a piesei de lucru. Mesele de lucru din gama FAT suportă o greutate de la 300 până la 500 de kg și prezintă o serie de avantaje semnificative pentru operatorii dintr-un atelier de mobilă. În plus, pot fi schimbate blaturile de lucru cu unele perforate care facilitează lucrul cu scule de mână. Am fost plăcut surprinși să constatăm că a atras atenția multor vizitatori.”

 

Alexandru C. NEUMANN, General Manager la EET:

„La ediția din acest an a târgului BIFE-SIM, noi am prezentat o noutate de la Holz-Her: Lumina 1584 este o mașină de aplicat cant de productivitate mare pentru un nivel industrial. Ceea ce o distinge de celelalte echipamente similare este faptul că oferă posibilitatea de a folosi și batoanele, și granulele. În plus, are sistemul de injectare Glu Jet care este patentat Holz-Her, dar și laser. Astfel, echipamentul oferă toate cele patru sisteme, în condiții de flexibilitate și productivitate maxime. Utilajul este combinația ideală cu cel de nesting pe care l-am prezentat în stand.”

 

 

Paul Miron TEODORESCU, director general la Wood Expert Industry:

„Pentru prima dată, am separat în stand echipamentele de prelucrare primară de cele de prelucrare secundară. La această ediție a târgului BIFE-SIM am adus mai multe noutăți. Am adus pentru prima dată într-un târg din România linia înclinată de debitat cherestea de la Primultini, din Italia. O altă noutate a fost multilama de la Paul, din Germania, care este una specială pentru că poate să tivească și să facă optimizare pe lățimea scândurii. De exemplu, se introduc diagramele de tăiere, se face reglajul celor trei sau patru pânze mobile și i se dă drumul. Mașina își caută în memorie lățimea ideală de optimizare între două defecte și poate mișca pânzele chiar și câțiva milimetri în stânga și în dreapta. În felul acesta se obține un produs așa cum își dorește clientul, cu o pierdere minimă. La prelucrare secundară avem o mașină de găurit automată de la Busellato, din Italia, cu care am făcut și probe. Încă o noutate o reprezintă  presa cu membrană de la Orma Macchine, din Italia, care poate presa inclusiv furnir, compozit, plastic ș.a.m.d.”

 

Cristian BROȘIU, director general la Nika Utilaje:

„Fiind un participant de tradiție al BIFE-SIM, și în acest an am avut un stand spațios și am adus un număr mare de utilaje, amenajând standul astfel încât să scoatem în evidență noutățile tehnologice expuse. Astfel, vizitatorii au putut asista la demonstrații live ale utilajelor, văzând cum sunt realizate diverse piese de mobilier din PAL sau din lemn masiv, precum și elemente de ferestre și uși sau chiar elemente 3D.

CNC-ul în cinci axe Masterwood Project 375 a fost unul dintre utilajele care au stârnit cel mai mult interesul persoanelor prezente. Acesta a fost echipat cu două magazii de scule rotative, dintre care una frontală (sistem prezentat în premieră pentru publicul român), și un sistem de siguranță cu Bumpers. Datorită sistemelor de interpolare în cinci axe și a dimensiunilor de lucru generoase, Project 375 poate executa un număr foarte mare de prelucrări, fiind util în special producătorilor de uși, ferestre, scări și mobiler din lemn masiv.

Compania italiană Masterwood este un partener de încredere pentru Nika Utilaje, iar acest lucru a fost subliniat de prezența în stand a încă unui utilaj produs de Masterwood. Este vorba despre noul CNC de găurit și frezat TF 100 2.0. Pe lângă echiparea clasică, având cap de găurire multiplă și unitate de frezare, acesta poate fi dotat cu magazie de scule, agregat de frezare orizontală (de exemplu, pentru locașul de broască) și unitate de introducere cepuri și adeziv.

Zona din stand dedicată CNC-urilor a fost completată de routerul CNC Nicron 2C produs de Comeva din Spania. Colaborarea noastră cu producătorul spaniol a venit ca urmare a cererii pieței pentru un router CNC de bună calitate la un preț accesibil. Acesta a fost echipat cu masă de vacuum, electromandrină cu sistem de schimbare automată a sculei, magazie de scule și cap de găurire multiplă. Practic, Nicron 2C este o soluție fiabilă și accesibilă pentru producătorii de mobilier.

Un alt partener de încredere pentru noi este Fravol, unul dintre cei mai renumiți producători de utilaje de pus folie pe cant. În cadrul târgului am prezentat seria Master, un model destinat producătorilor mici și mijlocii care include dotări de ultimă generație (de exemplu, aplicare adeziv PUR, freze diamantate). Fravol Master este echipat cu toate unitățile necesare, inclusiv cele de prefrezare și de rotunjire, în doar 3,4 m. Acesta asigură o lipire și o finisare perfectă a cantului, fără să fie necesară o investiție semnificativă sau eliberarea unui spațiu în fabrică. Reprezentanții tehnici ai acestor furnizori au fost prezenți în standul nostru pentru a oferi toate explicațiile necesare vizitatorilor BIFE-SIM.”

 

Dan Calin

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!