DesignOrbite în coliziune, forme geometrice complexe și nuanțe feminine

Designerul Lara Bohinc a folosit drept sursă de inspirație sistemul planetar și orbitele planetelor pentru a realiza această colecție de mese, creată pentru a exprima “simplitatea designului Bauhaus”.
Intarzia & Castor07.02.2019307 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/02/1.jpg

Lara Bohinc a studiat Industrial Design în cadrul Academiei de Arte Frumoase din Ljubljana și Metalwork & Jewelry la Royal College of Art din Londra. După terminarea studiilor, este recompensată cu premiul British Fashion Council’s New Generation, distincție care a deschis calea pentru multe proiecte deosebit de interesante. Printre altele, designerul a oferit consultanță pentru mărci de lux precum Montblanc, Gucci sau Cartier.
Deși a fost inițial designer de bijuterii, trecerea s-a făcut treptat către designul de obiect, odată cu prima piesă de mobilier creată în anul 2014, și anume măsuța Solaris Kinetic.

www.dezeen.com/2019/02/03/lara-bohinc/

 

Măsuțe de inspirație celestă
Dacă ne referim la măsuța de ceai și cea de cafea Orbit realizate de designer, de “inspirație celestă”, vom observa că sunt confecționate din cadre metalice din oțel și prezintă suprafețe din cupru de diferite forme geometrice. Pentru a dobândi aspectul celest, suprafețele au fost patinate în nuanțe de albastru-verzui.
Măsuța de cafea este prevazută cu două suprafețe semi-rotunde care sunt separate printr-o zonă în formă de U. Această zonă în formă de U servește la depozitarea de reviste sau publicații. Datorită faptului că masa este gândită de așa manieră încât suprafețele să fie dispuse la un nivel diferit una față de cealaltă, este posibil să suprapunem aceste părți componente atunci când nu le utilizăm.

www.dezeen.com/2019/02/03/lara-bohinc/

 

Procesul de fabricație al măsuței Orbit
Designerul a creat inițial structura din oțel pentru susținerea mesei din tije de 14 mm care au fost tăiate cu laser și apoi sudate. După cum explica designerul Lara Bohinc, “Scopul este claritatea în formă, dar piesele rămân frapante, dramatice și pline de fler”.

www.dezeen.com/2019/02/03/lara-bohinc/

 

Prima colecție de corpuri de iluminat a Larei Bohinc
Lara Bohinc, fostă designer de bijuterii, și-a lansat în luna Mai 2017 prima colecție de corpuri de iluminat, asemănătoare unor orbite aflate în coliziune.
Orbite în coliziune, forme geometrice complexe și nuanțele feminine nu lipsesc din colecțiile designerului. Folosindu-se de traiectoriile curbate ale orbitelor planetare, designerul imaginează piese ale căror linii și forme imită viziuni spațiale și îmbină cu succes contrastul dintre suprafețele curbate și structurile lineare, dintre formele geometrice complexe dar și cele simple, încărcate de puritate.
Mesele realizate de Lara Bohinc au o structură de oțel care îmbracă un aspect fie bronz ciocolatiu, fie de alamă. Pentru realizarea fiecărei piese, designerul a colaborat cu galeria londoneză Matter of Stuff.
Designerul declară faptul că o altă sursă de influență o reprezintă minimalismul geometric specific designului Bauhaus, și mai ales lucrările artistei de origine germană Marianne Brandt.
“Sunt în continuare influențată de geometria pură și de designul orientat spre producție al stilului Bauhaus. Lucrez de multe ori cu metal, explorându-i versatilitatea și sustenabilitatea – ca o referire la modul în care Marianne Brandt reușea să folosească un număr redus de materiale pentru a le scoate în evidență mai bine proprietățile”.
Pe site-ul studioului bohincstudio.com puteți găsi numeroase piese de mobilier care poartă semnătura designerului Lara Bohinc – masuțe de ceai sau cafea, console, scaune, corpuri de iluminat, sfeșnice din marmură și alamă sau din ceramică, vaze din ceramică sau sticlă, boluri dar și o impresionantă colecție de bijuterii.

Articol de Klara Papuc

Resurse
https://bohincstudio.com
https://www.dezeen.com

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

Înscrie-te la newsletter INTARZIA

Completează mai jos.