DesignPrincipalele motive pentru a achiziționa mobilă produsă local

Micii producători de mobilă de la nivel local reprezintă o resursă inestimabilă atunci când vine vorba despre achiziționarea unor piese de mobilier care se remarcă prin calitate deosebită și unicitate, dar care au în același timp un impact redus asupra mediului.
intarzia07.08.2019239 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/08/bedside-table-book-cactus.jpg

 

 

În continuare vă prezentăm cele mai importante motive pe care să le luați în considerare atunci când alegeți să achiziționați piese de mobilier de la producătorii locali.

Piesele de mobilier create sunt unice – de cele mai multe ori, producătorii locali de mobilă creează piese unicat sau în serie limitată. Prin urmare, nu vă veți întâlni cu situația în care membrii familiei sau prietenii folosesc în amenajarea locuinței aceleași piese de mobilier pe care le-ați folosit și dumneavoastră.

Fiecare piesă de mobilier creată de un producător local are o poveste. Este interesant de aflat povestea fiecărei piese pe care o achiziționați, detalii cu privire la traseul parcurs de la idee până la materializarea propriu-zisă a proiectului, dar și obstacolele pe care le-a întâlnit pe parcurs.

Calitatea vine pe primul loc, mobilierul fiind produs cel mai adesea în serie mică. Producătorii de mobilier locali, spre deosebire de marii retaileri, verifică de obicei personal calitatea produsului creat. În cazul marilor producători, unde procesele sunt în mare parte automatizate, este mai dificil să se asigure același grad de atenție la detaliu fiecărei piese create. Întrucât micii producători se implică total în procesul de realizare al mobilierului, puteți fi siguri că au fost verificate până în cele mai mici detalii calitatea materialelor folosite, etapele tehnice de realizare dar mai ales calitatea produsului finit.

Susținerea mediului de afaceri local și al economiei în general. Atunci când achiziționăm de la furnizorii locali, alegem de fapt să susținem crearea de noi locuri de muncă și mediul de afaceri local. Când investim în produse create local, contribuim de fapt la reinvestirea acelor bani în comunitate, într-o proporție mult mai mare decât în cazul marilor retaileri.

Reducerea impactului asupra mediului. În cazul micilor producători vorbim de obicei despre modalități de producție mai puțin automatizate, cu un impact mai scăzut asupra mediului și mai mult despre o activitate realizată în mod tradițional, chiar dacă se folosește și tehnologia actuală, într-o mai mică măsură. În plus, micii producători locali creează de obicei serii limitate, ceea ce înseamnă că vor folosi o cantitate mai redusă de materii prime, și că riscul de a rămâne cu produse pe stoc este mult mai redus.

Durabilitate în timp sporită a pieselor de mobilier realizate local. Pentru a păstra un cost redus al pieselor de mobilier, se face rabat câteodată de la calitate. Acest lucru nu este valabil în cazul micilor producători locali, întrucât fiecare produs creat reprezintă o carte de vizită, o șansă în plus de a se face remarcat pe piață, situație care poate face de obicei diferența între a supraviețui în mediul de afaceri sau a fi nevoiți să declare falimentul.

Creații artistice cu o importantă valoare culturală. Cultura, tradițiile dar și specificul zonei sunt transpuse parțial în piesele de mobilier create la nivel local. Prin urmare, fiecare astfel de obiect are o încărcătură deosebită și poate aduce un plus de personalitate amenajării unei locuințe.

Crearea unor conexiuni profunde cu comunitatea din care provine. Când cumpărăm de la producătorii locali, ne vom crea conexiuni cu comunitatea locală. Fiecare piesă de mobilier spune o poveste, și prin investiția pe care o facem contribuim la susținerea producătorului respectiv, încurajându-i și pe alții să investească, pentru a asigura dezvoltarea comunității locale.

Articol de Klara Papuc

 

intarzia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!