ProfesioniștiProducătorii români de mobilier se orientează tot mai mult către automatizare

La standul Falk Consulting din cadrul târgul BIFE-SIM 2018 ne-am întâlnit cu domnul Luca Venturini, Sales Manager la Epistolio Robot, din Italia.
Intarzia & Castor21.02.20191033 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/02/Epistolio2.doc.jpg

 

La standul Falk Consulting din cadrul târgul BIFE-SIM 2018 ne-am întâlnit cu domnul Luca Venturini, Sales Manager la Epistolio Robot, din Italia. Nu puteam lăsa să scape această ocazie de a-i lua un interviu și de a vorbi despre piața românească a finisărilor mobilierului în comparație cu celelalte piețe din Europa.

Cum vedeți piața românească de finisare din domeniul prelucrării lemnului față de cele din jur sau chiar cele din Europa de Vest?

Sunt câțiva ani de când lucrez în România pe piața roboților destinați vopsirii mobilierului. Cunosc piața românească din anul 2008-2009 când lucram pentru o companie care vindea linii de vopsire. Am lucrat și pe alte piețe din alte țări europene. Cea românească de finisare, la fel ca și celelalte piețe, se îndreaptă spre automatizare. Iar cererea pentru roboți de vopsire a crescut tot mai mult în ultimii patru-cinci ani. Asta se întâmplă și datorită faptului că mulți clienți finali se orientează tot mai mult către elemente mici tot mai colorate. De aceea, producătorii trebuie să fie cât mai flexibili din acest punct de vedere. Iar roboții satisfac această nevoie. Și piața din România se îndreaptă în această direcție.

 

Text și foto: Dan CĂLIN

 

Citiți articolul complet în revista Intarzia 01/2019 și abonați-vă aici

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!