DigitalizareProfitați de videoconferințe

Care este cel mai bun mod în care poate comunica industria cu clienții, cu furnizorii și cu propriii angajați? Soluția: conferințele video.
Intarzia & Castor27.03.20201126 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2020/03/Video-conf.jpg

 

În vremea coronavirusului, numeroși oameni sunt constrânși să lucreze de acasă. Dar ce pot face distribuitorii și producătorii de mobilier, care trăiesc mai ales din comerțul în magazine fizice , al căror punct forte constă în consultanța personală? Care este cel mai bun mod în care poate comunica industria cu clienții, cu furnizorii și cu propriii angajați? Soluția: conferințele video.

Totul decurge destul de simplu: Diferite soluții software vă permit să păstrați legătura cu angajații și cu partenerii de afaceri în mediul online – ba chiar față în față.

3 instrumente practice pentru videoconferințe și funcțiile acestora:

Skype
Apelurile audio și video de pe Skype pot fi folosite nu numai pentru conversații, pentru că acest serviciu de mesagerie instant permite și conferințe audio sau video. Pot participa până la 24 de persoane simultan la un apel video HD. În plus, pot fi partajate prezentări și clienților sau colegilor.
Funcția de focalizare cu estompare a fundalului constituie, de asemenea, o funcție interesantă. Astfel, în prim plan se află persoana care vorbește, iar nu fundalul. În plus, există și posibilitatea de a înregistra apelurile telefonice în interes de serviciu, precum și conținutul important de pe ecran, pentru a putea fi analizate ulterior. Software-ul pentru videoconferințe este gratuit și poate fi utilizat pe orice aparat.

Zoom: Desfășurați evenimente virtuale
Persoanele care doresc să facă un schimb de idei cu colegii, clienții sau furnizorii, un webinar sau un eveniment virtual au nevoie de Zoom. Instrumentul pentru videoconferințe susține videoconferințele la înaltă rezoluție pentru până la o mie de participanți video și 49 de transmisii video pe ecran.
Gazda deține controlul total asupra conferinței. De exemplu, poate să decidă dacă le prezintă participanților întregul ecran sau numai aplicațiile selectate. În plus, poate să permită altor persoane să controleze mouse-ul și tastatura. De asemenea, pot fi conectate la acest instrument diferite aplicații de e-mail și de organizare a calendarului, folosind un plug-in.
În plus, există și câteva alte funcții interesante, de exemplu transmiterea unor mesaje text, ecrane interactive, o funcție de panou pe care se poate scrie, precum și activarea unor sondaje, întrebări și răspunsuri.

Microsoft Teams
Microsoft Teams este mult mai mult decât un simplu instrument pentru videoconferințe. Aplicația poate fi folosită mai mult sau mai puțin ca o platformă pentru întreaga echipă. Acest instrument le permite tuturor angajaților unui departament sau ai unui grup de proiect să fie grupați în „echipe”. În plus, este posibil să se creeze și canale individuale pentru teme specifice.
Fișierele pot fi prelucrate în comun sau partajate. Este posibilă, de asemenea, o sincronizare cu calendarul Outlook propriu, precum și o extindere, prin includerea unor aplicații precum Trello sau Zoom.
Discuțiile audio sau video în format HD intră în aceeași categorie a funcționalităților suplimentare. În plus, este posibil să se realizeze comunicări private cu persoane în mod individual sau să existe discuții cu întreaga echipă, în grupuri închise. Microsoft Teams este disponibil pentru dispozitive smartphone, tablete și dispozitive de tip desktop.

 

Sursa: ambista.com

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!