EvenimenteProiectarea și producția de mobilier este tot mai digitală; s-a văzut și la BIFE-SIM 2018

BIFE-SIM 2018 a găzduit la această ediție, printre expozanții cu mobilier și echipamente pentru industrie, și câteva standuri cu furnizori de softuri pentru proiectarea și producția de mobilă.
Dan Calin15.10.2018223723 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2018/10/IMG_5659-1280x851.jpg

Ele au început să prindă tot mai bine în ultimii ani și în România pentru că nu poți oferi calitate, rapiditate și profesionalism dacă nu te adaptezi tendințelor și dacă nu adopți digitalizarea proceselor într-o lume digitală. Iată ce ne-au declarat reprezentanții acestor companii prezente la târg.

 

Gabriel CRISTEA, AASOFT BIT Enterprise:

„Pentru majoritatea producătorilor de mobilier din România, suita de programe de proiectare PRO100, AACOM++, CUT100 este nelipsită din rutina zilnică. Aceste programe sunt printre cele mai utilizate din domeniu datorită simplității, a eficienței și a performanței lor. La acest lucru s-a ajuns în urma multor ani de dezvoltare și colaborare cu clienții noștri și cu producătorii de utilaje pentru mobilier.

PRO 100, AACOM++, CUT 100 sunt cele mai utilizate software din domeniu datorita simplitatii, a eficientei si a performantei lor

 

BIFE-SIM 2018 a însemnat pentru noi o posibilitate grozavă de a prezenta ultimele versiuni ale acestor programe: PRO100 v.6 – program 3D pentru proiectare mobilier, PRO100 v.6 + Kray (pentru un fotorealism superior), AACOM++ v.7 – procesatorul proiectelor realizate în PRO100 și CUT100 v.7 – optimizare croire panouri. De asemenea, suntem mândri că am putut prezenta conceptul nostru pentru modulul de găuriri. Acesta este un concept 3D, simplu și ușor de înțeles, care a beneficiat de un feed-back extraordinar din partea utilizatorilor. Acest modul va fi disponibil spre distribuire pe piață până la sfârșitul acestui an. Ca o concluzie personală, în urma prezentărilor de la târgurile BIFE-SIM, am observat o creștere majoră a interesului pentru tehnologizare și a dorinței de optimizare a proceselor din cadrul fabricilor de mobilă din România.

Ne bucurăm că facem parte din latura software a acestui domeniu și suntem onorați de clienții noștri care ne-au ales ca parteneri. Nu în ultimul rând, dorim să le mulțumim celor care ne-au vizitat la BIFE-SIM 2018 pentru sfaturile și ideile lor pe baza cărora îmbunătățim constant suita de programe de proiectare PRO100.”

 

Emil BACIU, Support/Training/Sales la Cadwork România:

„Cadwork este principalul software 3D-CAD/CAM pentru toate domeniile construcțiilor din lemn. Utilizând o varietate de unelte specializate, oferă posibilități nenumărate în construire și proiectare, ca și soluții complete de la concept la prelucrare. Cadwork este lider pe piața de construcții din lemn, framing și tâmplărie. Este o soluție de modelare globală, completă și flexibilă, acoperind fiecare etapă a unui proiect, de la proiectare la managementul șantierului, de la modelare la debitare. Mii de construcții din lemn de tip framing, panouri prefabricate, case modulare, clădiri din bușteni masivi, pereți din lemn masiv, sip, glulam și orice combinație hibridă dorită, ca și unele construcții din lemn inovative, au fost proiectate cu Cadwork, folosind aproape 10.000 de licențe în toată lumea. Acest software 3D poate modela toate sistemele de mai sus în mod automat și la orice nivel al detaliilor. Acesta este un avantaj decisiv împotriva concurenței, deoarece Cadwork nu are limite.

Fiecare client are necesități diferite, dar toți au același scop: să planifice repede, sigur, cu încredere și să își asigure elementele de construcție și montarea acestora pe șantier fără griji. Cadwork permite utilizarea tuturor sistemelor constructive în mod automat. Mai mult decât atât, Cadwork prezintă interoperabilitate între toate componentele unui proiect BIM. Prin IFC, Cadwork favorizează OpenBIM și permite importul informațiilor despre structura din diverse platforme, fără repetarea unor etape, și trimiterea datelor direct din modelul BIM la mașinile de prelucrat și liniile de asamblare controlate prin CNC. Prin recunoașterea automată a procesului, se poate prelucra pe diferite utilaje. Prelucrarea automată a desenelor de asamblare, listele de comandă, desene de execuție piesă cu piesă, asamblarea pereților și piesele de detaliu permit și companiilor mici să realizeze în mod economic construcții din lemn la cheie.

Cadwork este principalul software 3D-CAD/CAM pentru toate domeniile constructiilor din lemn

 

Construcțiile din lemn înseamnă diversitate, creativitate și calitate. Cadwork nu limitează niciodată creativitatea clienților privind proiectarea, planificarea sau construirea. Aceștia au un proiect, iar Cadwork are soluțiile. Acesta include toate soluțiile personalizate și poate fi adaptat fiecărui domeniu de activitate, de la arhitectură, trecând prin toate sectoarele construcției de lemn, design interior și mobilier. Versatilitatea Cadwork permite și satisfacerea nevoilor în proiectarea altor construcții, cum ar fi cele din beton, oțel, sticlă și altele. Pachetul de bază include toate aplicațiile necesare realizării unei construcții complete, cuprinzând editare complexă 3D, planșe pentru debitare și asamblare, liste de materiale și desene de execuție. Pentru volume mari de lucru și o automatizare superioară, la acest pachet pot fi adăugate module precum proiectare parametrică sau automatizare completă pentru producția de case. Mai mult, pot fi adăugate module specifice pentru scări, lemn lamelar încleiat, măsurători, control CNC pentru realizarea grinzilor, panourilor și pentru linii de asamblare. Vizitatorii s-au arătat deschiși la discuțiile despre facilitățile programului, unii chiar nu credeau că acest soft poate oferi atâtea soluții pentru proiectarea în lemn. Domeniile vaste pe care le acoperă s-au regăsit preferințele celor curioși. Fie că veneau din tâmplărie, case tip framing sau alte construcții din lemn, potențialii clienți au constatat că pot aplica pentru diverse operațiuni. Avem încredere că viitorul va aduce mulți parteneri Cadwork.”

 

Silviu BALABAN, Sales Area la Infowood Technologies:

„Compania Infowood Technologies din Grecia produce software profesionist specializat în proiectarea mobilierului. Programul 1992 Enterprise constituie unul dintre cele mai renumite programe de proiectări în domeniul producției de mobilier şi se raportează la aproximativ 7.000 de utilizatori internaționali. Utilizarea acestui program oferă multe avantaje: mediu de lucru prietenos, utilizare și rezultat final rapid, biblioteci interne impresionant de mari (care includ mobilă de bucătărie, dulapuri, mobilier pentru copii, birouri, mobilier general și de baie), biblioteci cuprinzătoare de materialele (de la companiile Egger, Kastamonu, Kronospan, Nett Front, Alfawood, Akritas), parametrizarea completă (schimbarea dimensiunilor) corpurilor din biblioteci, precum și importarea ușoară a corpurilor de utilizator (importarea texturii cu ajutorul unui singur click – drag and drop), selectarea și importarea corpurilor din cadrul bibliotecilor internaționale ale Sketchup (cu un click în 1-3 secunde), rezultate imagistice impresionante 3D (rendering), proiectare ușoară a mobilierului în linie dreaptă (Cubes) în mod automat (protejând astfel greșelile din construcții și folosind instrucțiunile de construcție), redare directă a costurilor în funcție de materialele folosite, redare a listei cu elementele și corpurile folosite în proiect, redare a listei cu debitări (cut list), calcularea optimizării debitării (cut it pro), comanda materialelor folosite în proiect, departament de suport on-line și seminarii, conectare on-line prin Team Viewer, actualizări periodice ale versiunii.

Softul 1992 Enterprise este dedicat proiectarii, ofertarii si producerii mobilierului din PAL, dar poate fi adaptat si pentru lemn masiv

 

În România suntem prezenți de doi ani și avem peste 70 de clienți care îl utilizează frecvent. Softul este dedicat proiectării, ofertării și producerii mobilierului din PAL, dar poate fi adaptat și pentru lemn masiv. Este un soft facil care oferă opțiuni unice în piață. De exemplu, în cinci minute poate furniza 22 de soluții de amplasare a corpurilor într-un spațiu prestabilit. Acest lucru este foarte util pentru a putea prezenta mai repede oferta unui client care vine la producătorul de mobilier. Clienții noștri sunt foarte mulțumiți de 1992 Enterprise, chiar dacă au avut alt soft înainte. Se simte o dezvoltare exponențială în piața noastră din acest punct de vedere. Pachetul de programe pe care îl oferim este complet. Conține și motor personal de randare, posibilitatea obținerii prețului total al comenzii, consumul de materiale, profile de căntuire, lansarea în fabricație (parametri de tăiere, grosimea cuțitului, pretăiere ș.a.m.d.), lista pieselor componente care trebuie tăiate și căntuite poate fi exportată în format de tabel pentru cei care externalizează aceste operațiuni, patru algoritmi de optimizare a pieselor pe plăci pentru o micșorare a pierderilor de material. Practic, acoperim tot procesul: de la proiectare până la punere în operă.”

 

Lucian GATINA, Project Manager la Imos:

„Dezvoltăm și distribuim soluții software la nivel mondial pentru proiectarea, fabricarea și distribuția de mobilier și echipamente – individual și industrial. Platforma noastră software combină pașii individuali de lucru începând de la magazinul on-line și terminând cu echipamentul de producție într-un proces continuu și integrând toate acestea în soluțiile IT existente. imos iX însoțește producătorii de mobilier și interioare de la vânzări până la planificare, de la prezentare și construcție până la producție. Instrumentele de proiectare 3D specifice industriei sunt conectate la echipamente moderne de producție și la platforme noi de comunicare. Acest lucru permite ca mobilierul individual sau conceptele complexe de design interior să poată fi realizate la fel de ușor. Precizia și continuitatea detaliilor asigură o siguranță mai mare în procesul de fabricație. Structura modulară permite o introducere treptată.

Software-ul IMOS iX genereaza automat programele CNC

 

Cu sistemele de prezentare și comenzi conectate la internet, imos iX oferă soluții inovatoare de eBusiness care permit maparea unor noi modele de afaceri. Pe lângă aplicațiile on-line, imos Plan iX oferă o soluție de desktop planning pentru utilizatorul profesionist. Plan Link este serviciul web asociat care actualizează cataloagele și transmite comenzile de vânzări către fabrică. Clienții finali și proiectanții lucrează împreună la idei care pot fi schimbate on-line și, astfel, duc la găsirea de soluții. Aplicații diferite comunică cu același rezultat de proiectare, dar permit opțiuni diferite de editare. Rezultatul poate fi vizualizat într-un mod prietenos, folosind realitatea augmentată și realitatea virtuală – în showroom sau acasă. De la desenul de design finalizat sau de la magazinul on-line la echipamentul de producție: software-ul imos iX generează automat programele CNC pentru toți producătorii actuali de mașini de la proiectare și design.”

 

Cristian BROSIU, director general la Nika Utilaje:

„Noi credem că pentru orice nevoie există soluții simple. Astfel, am dorit să aducem inovații care să ușureze procesul de fabricație pentru clienți, implementând conceptul Industry 4.0. Din acest motiv colaborăm cu Vero Software, liderul mondial în soluții software CAD/CAM. Pe piața din România încă este în curs de adoptare acest tip de software care eficientizează producția și asigură amortizarea rapidă a investiției prin micșorarea timpului de proiectare și a personalului necesar. Cabinet Vision este mai mult decât un software CAD/CAM, este o soluție completă de design și producție pentru industria mobilei. În special pentru producătorii de mobilier la comandă, el este un partener de încredere, indiferent dacă producția are loc manual sau cu ajutorul celor mai recente utilaje CNC. Acest lucru este posibil fiindcă software-ul a fost dezvoltat ca o soluție modulară, fiind potrivit pentru orice companie, de la atelierele mici cu producție manuală și până la producătorii mari cu linii de producție automate. Software-ul are mai multe functionalități, cele mai apreciate fiind: proiectarea corpurilor de mobilier (inclusiv toate prelucrările necesare), generarea ofertelor de preț, a schițelor de prezentare, a listelor de materiale necesare, a costului total și a desenelor de producție și asigurând transferul datelor la CNC. În cadrul târgului BIFE-SIM am prezentat ultima versiune a acestui software – Cabinet Vision 11. Vizitatorii au putut participa la demonstrații și au putut lucra direct cu el pentru a înțelege mai bine funcționalitățile sale și a găsi versiunea potrivită pentru ei.

Cabinet Vision este o solutie completa de design si productie pentru industria mobilei

 

Un alt software din grupul Vero pe care l-am prezentat este Alphacam. Fiind o soluție CAD/CAM bine cunoscută în domeniul prelucrării lemnului, Alphacam este legătura de încredere dintre proiectare și exportul la CNC. Odată introdus desenul, pot fi adăugate cu ușurință toate prelucrările și sculele necesare, iar exportul către orice tip de CNC se face cu doar un click. Pe parcursul celor cinci zile de târg am realizat numeroase aplicații practice în standul nostru ale programelor dezvoltate de Vero Software, de la proiectarea pieselor și până la execuția lor fizică. Vizitatorii au apreciat eficiența și adaptabilitatea acestor programe software, precum și expertiza tehnică pe care au observat-o în explicațiile primite din partea echipei. Acesta este rezultatul dorinței celor două companii de a livra o soluție pe care toți producătorii se pot baza.”

 

 

Dan Calin

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!