EvenimenteProiectele Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru și influența asupra mediului de afaceri din România

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru are rolul de Organism Intermediar pentru implementarea Programului Operațional Regional și a fondurilor alocate prin acesta, la nivelul regiunii.
Intarzia & Castor13.05.2019326 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/05/ADR41SPD_6888.jpg

Pe de altă parte, activitatea ADR Centru se axează pe elaborarea și monitorizarea PDR 2014-2020 de la nivelul Regiunii Centru și facilitarea implementării Strategiei de Specializare Inteligentă, pe elaborarea de studii și analize sectoriale la nivel regional, precum și pe monitorizarea ex-post a Programelor Operaționale 2007-2013 implementate la nivelul Regiunii Centru – Programul Operațional Regional și Programul Operațional Creșterea Competitivității Economice.

Cooperarea cu parteneri interni și internaționali, piatra de temelie pentru proiectele agenției

Pentru cooperarea cu partenerii interni și externi sunt importante activitățile referitoare la implementarea unor proiecte regionale, precum și promovarea investițională și a mediului de afaceri din Regiunea Centru.

9 proiecte finanțate de Comisia Europeană

În ultimul an, ADR Centru a derulat implementarea a nouă proiecte finanțate direct de Comisia Europeană prin programe de finanțare precum Programul de Cooperare Interregională Interreg Europe, Programul Transnațional Interreg Danube, Programul pentru Competitivitatea Întreprinderilor Mici și Mijlocii COSME și Programul cadru pentru cercetare și inovare al Uniunii Europene HORIZON 2020.

Acestea au vizat, printre altele, îmbunătățirea proceselor de elaborare și implementare a politicilor regionale și naționale în contextul tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, utilizării energiei regenerabile, eficienței energetice a clădirilor și biomasei forestiere și agricole, au vizat dezvoltarea unui sistem de transport ecologic, mai bine conectat și interoperabil, mai sigur și funcțional în zonele urbane din regiunea Dunării și au urmărit îmbunătățirea modului de implementare a politicilor și programelor de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, astfel încât acestea să fie mai bine sprijinite și încurajate să se dezvolte și să se lanseze în activități de inovare.
Concret, ca urmare a întregii activități derulate de ADR Centru, la nivelul regiunii se văd rezultatele investițiilor în clădiri de afaceri, modernizări realizate în orașe, creșterea rezultatelor economico-financiare ale mediului de afaceri realizate în ultimii ani. Evoluția Regiunii Centru se află pe un trend ascendent fiind evidentă la nivelul fiecărei localități urbane, fie că suntem cetățeni ai Regiunii, fie turiști sau trecători.

Târgul Internațional EXPOWOOD

Recent, ADR Centru a participat în calitate de susținător al Târgului Internațional EXPOWOOD, fiind și unul dintre coorganizatorii Atelierului Antreprenorial dedicat reprezentaților IMM-urilor, Clusterelor, Universităților, Instituțiilor cu atribuții în domeniul industriei prelucrării lemnului.

“Noi am contribuit prin crearea cadrului pentru interacțiune prin ateliere tematice, focusate pe 5 teme de discuții: finisare, design, ferestre, ecologie și antreprenoriat”, menționează reprezentanții ADR Centru.

Tradiționalul târg comercial de echipamente, utilaje, unelte și accesorii pentru sectoarele de producție mobilă, prelucrarea lemnului și exploatare forestieră, a avut loc la Centrul de Evenimente Lux Divina, pe o suprafață de expunere interioară de 2000 mp, cât și exterioară tot de 2000 mp, fiind disponibile 7 săli de evenimente și conferințe. Cea de-a XVIII-a ediție a EXPOWOOD a urmărit realizarea unei legături strânse dintre furnizorii de tehnologie, proiectanți, producători, profesioniști, ingineri și antreprenori care activează în domeniul prelucrării lemnului și al producției de mobilă.
“Timp de trei zile, Brașovul a fost centrul afacerilor pentru profesioniștii din industria lemnului, dar și al consumatorilor îndrăgostiți de ambientul natural al lemnului”, au declarat, în încheiere, reprezentanții ADR Centru.

 

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!