EvenimenteProiectul FACET – “Creativitate de avangardă și instruire antreprenorială în sectorul de mobilier”

În contextul extrem de competitiv, cu care se confruntă, producătorii de mobilă din UE trebuie să fie mai creativi și mai întreprinzători, ceea ce înseamnă nu numai inițierea unor noi afaceri, ci şi posibilitatea de a comercializa noi produse și servicii valoroase.
Intarzia & Castor06.09.2019485 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/09/grupa.jpg

 

 

Proiectul FACET -“Furniture sector Avant-garde Creativity and Entrepreneurship Training” (“Creativitate de avangardă și instruire antreprenorială în sectorul de mobilier”) are o durată de 30 de luni (1.11.2018-30.04.2021) și vizează dezvoltarea de metode noi și inovative pentru consolidarea creativității și antreprenoriatului în programele VET din sectorul mobilei. Proiectul va dezvolta competențe privind creativitatea, spiritul antreprenorial și aplicarea lor în sectorul mobilei. Acesta va fi accesibil on-line pe site-ul FACET şi va conține: curriculum, curs online, instrument de învățare bazat pe exercițiu şi un ghid pentru formatori.

Proiectul a pornit de la studiul calificărilor și ocupațiilor din sectorul de mobilier pentru a defini rezultatele învățării, care trebuie acoperite de programele de creativitate și de antreprenoriat din sectorul mobilei, cu feedback-ul angajaților din industria mobilei. În continuare, va fi creată curricula care va defini în detaliu unitățile de învățare: titlul generic, profilurile / calificările ESCO, nivelul EQF, rezultatele învățării, procedurile, criteriile de evaluare și punctele ECVET.

După pregătirea curriculei, va fi dezvoltat online cursul FACET, prin crearea conținutului, transformarea acestuia în obiecte și jocuri interactive, integrându-le într-o platformă e-learning, implementând un sistem de validare a cunoştințelor acumulate. Va urma un test final cu utilizatorii țintă, colectând feedback-ul lor și îmbunătățind în mod corespunzător rezultatele. De asemenea, va fi creat un instrument de învățare bazat pe exercițiu și va fi implementat un sistem de validare (badges) pentru recunoașterea competențelor pe măsură ce se utilizează instrumentul. Va fi elaborat un ghid pentru formatori care să explice modul de utilizare a cursului online și a instrumentului de formare și de evaluare a rezultatelor învățării, inclusiv cele mai bune practici colectate din testarea rezultatelor.

Consorțiul, condus de DISTRETTO INTERNI E DESIGN – DID, Italia cuprinde 8 parteneri din 6 țări: Italia (3), Spania, Portugalia, Republica Cehă, Grecia și România. Facultatea de Ingineria Lemnului este membră a acestui proiect.

#EU_FACET

A doua întâlnire FACET, Barcelona, 23-24 mai 2019.

Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta”.

 

 Conf.dr.ing. Lidia GURAU 

 

                                    

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!