EvenimenteQuickwood: noile tehnologii de finisare la Ligna 2019, în vogă

Tehnologia de finisare a diferitelor suprafețe utilizate în amenajarea interioarelor a fost cea mai interesantă categorie prezentată în cadrul târgului Ligna 2019 și cel mai vizitat de către specialiști.
Intarzia & Castor21.10.2019438 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/10/borito.jpg

 

Mai mult de 130 de expozanți au prezentat noi tehnologii și soluții de finisare a suprafețelor.
Din ce în ce mai mulți consumatori din zilele noastre caută produse personalizate care să le fie pe plac, să le satisfacă gusturile, dar, totodată, să fie și la modă. Este o tendință care cuprinde toate tipurile de produse, fie că sunt personalizate biciclete de oraș, pantofi sport sau genți exclusiviste care corespund unui stil de viață personală. Această cerere crescândă de clienți pentru individualizare și unicitate se simte, de asemenea, și în industria mobilei și pardoselilor, iar producătorii se ridică la nivelul noilor provocări printr-o gamă tot mai mare de soluții inteligente din industria 4.0. Unul dintre principalele accente ale acestei tendințe în industria mobilei și pardoselilor este tehnologia de finisare a suprafeței.
Una dintre companiile cele mai reprezentative din acest domeniu este și compania QuickWood, care este reprezentată în România de 24 Wood din Târgu Mureș.

Redacția revistei Intarzia am vizitat standul companiei la Ligna și am discutat cu Katharina Seiler, director la 24 Wood, despre tehnologiile de finisare conforme noilor cerințe de pe piață.

katharina-seiler

 

Anul acesta au fost prezentate la Ligna diverse metode de finisare a suprafețelor. Care este segmentul unde compania QuickWood este lider?

QuickWood produce și comercializează de peste 40 de ani  utilaje pentru șlefuirea, perierea și lustruirea suprațelor din lemn, metal și plastic. Noi producem utilaje standard, dar și utilaje personalizate la cerința clientului. Până acum am produs peste 250 de utilaje personalizate în diferite domenii. Clientul vine la noi cu un produs pe care el vrea să îl finiseze, iar noi îi dăm soluția pentru ceea ce caută. Acesta durează circa unu-doi  ani până când putem livra acest utilaj așa cum solicită clientul. Chiar din România avem un client care era la Ligna anul acesta și dorește să implementeze un asemenea utilaj pentru finisarea suprafețelor din MDF, finisare cu mai multe straturi, prin trecere, asigurând șlefuirea dintre straturi fără a interveni manual și astfel ca productivitatea muncii să crească.

Care sunt tendințele din finisare?

Este trendul suprafețelor lucioase pe linia de fronturi, iar în domeniul mobilierului din lemn masiv cele antichizate cu finisare rustică.

Care sunt mașinile prezentate în patente?

QuickWood are mai multe utilaje patentate, iar la târgul de la Ligna am prezentat linia de lustruit patentat de QuickWood. Suntem singuri care pot realiza o suprafață lucioasă în trecere fără a mai interveni maual.

Care sunt investițiile cele mai interesante realizate în România?

În România, avem mai multe proiecte care sunt acum în implimentare și care vor fi finalizate în anul viitor. Anul acesta, am făcut câteva investiții interesante în finisarea ferestrelor la mai mulți clienți.

Cum este piața din România, la acest moment, în domeniul finisării?

Piața este în dezvoltare și dacă se vor găsi oameni care vor să muncească și să meargă înainte, și piața din România va crește.

Care este procedeul de finisare care vă place cel mai mult?

Mie îmi place polișarea suprafețelor cel mai mult, fie în lemn, fie în inox și aluminiu.

quickwood

 

Despre QUICKWOOD

QuickWood a fost fondată în 1975 în Danemarca de către Bent Malherbe. După mai mulți ani de dezvoltare a mașinilor și a sistemelor de șlefuire cu perii, QuickWood a devenit un producător lider în domeniul mașinilor de șlefuit, de finisare și de periere, precum și a sculelor (abrazive și perii) utilizate pentru aceste mașini.
Soluțiile de finisare QuickWood sunt cunoscute în întreaga lume, deservind clienții din domeniul mobilierului și mai nou și din domeniul podelelor, ușilor și ferestrelor. Aceste soluții sunt utilizate atât pentru finisarea suprafețelor lemnoase, cât și a altor materiale mai nou folosite în amenajarea interioară: compozite, plastic, metal, aluminiu etc.

 

“Mai mult de 130 de expozanți au prezentat noi tehnologii și soluții de finisare a suprafețelor.”

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!