Produse-de-topRăsuciţi şurubul – nu şi articulaţia mâinii

Noua maşină de găurit cu impact cu acumulator TID 18 se impune prin motorul său EC-TEC fără perii, extrem de puternic, de ultimă generaţie.
Intarzia & Castor24.02.202017449 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2020/02/bs_tid18_575365_a_23a.jpg

 

 

 

Noua maşină de găurit cu impact cu acumulator TID 18 se impune prin motorul său EC-TEC fără perii, extrem de puternic, de ultimă generaţie. Avantaje suplimentare sunt asigurate de pachetul de forţă compact, cu un mecanism de percuţie extrem de robust şi componente de calitate superioară, cu o durată lungă de viaţă, care permit utilizarea pe termen lung. Designul compact al noii maşini de găurit cu impact cu acumulator permite lucrul de lungă durată, fără efort şi cu precizie în zone greu accesibile. În plus, noua maşină TID 18 este asigurată complet datorită pachetului extins de servicii puse la dispoziţie de departamentul de service Festool. Pachetul extins de servicii include şi o garanţie de trei ani pentru aparat şi acumulatori.

 

 

Maşina de găurit cu impact cu acumulator TID 18 se impune datorită mecanismului său de percuţie deosebit de robust, cu o durată foarte mare de viaţă.

 

Inteligent şi puternic

Maşina de găurit cu impact cu acumulator TID 18 se impune prin puterea sa incredibil de mare şi prin cuplul maxim de strângere de 180 Nm la efectuarea tuturor lucrărilor de înşurubare. Cele trei trepte de turaţie şi modul T inteligent pentru efectuarea de lucrări adaptate la structura materialului asigură puterea corectă la fiecare operaţiune de înşurubare – în acest context, mecanismul de percuţie tangenţial fără recul protejează articulaţia mâinii. La înşurubarea cu şuruburi a tablei pe lemn, „modul T” inteligent identifică trecerea de la tablă la lemn şi adaptează în mod automat turaţia. La pornirea aparatului şi începerea operaţiunii de perforare cu un cuplu de strângere redus, aparatul efectuează rotirea la turaţia maximă şi fără impuls de impact, pentru o perforare eficientă. Imediat ce cuplul de strângere creşte ca urmare a începerii procesului de înşurubare (= pătrunderea filetului în lemn), aparatul reduce automat turaţia şi doar apoi începe efectuarea impulsurilor de impact. Suplimentar faţă de modulul T, utilizatorul are la dispoziţie alte trei trepte, care asigură turaţia corespunzătoare pentru toate operaţiunile.

Avantajele celor trei trepte şi ale modulului T:

  • Protecţie împotriva ruperii capului de şurub
  • Protecţie împotriva unei rotiri peste cotă a şurubului („filet continuu”)
  • Selectarea unei turaţii adaptate la structura materialului
  • Înşurubarea exactă a şuruburilor de dimensiuni mai reduse
  • Evitarea deteriorărilor şurubului sau elementului încorporat

 

Ergonomie perfectă – design sofisticat până în cele mai mici detalii

Avantajele suplimentare oferite de noua maşină de găurit cu impact cu acumulator constau din ergonomia perfectă, designul compact şi greutatea redusă de doar 960 de grame a acesteia. De asemenea, locaşul magnetic pentru biţi a fost integrat perfect pe părţile stângă şi dreaptă ale piciorului maşinii. Poziţia laterală adâncită previne extragerea accidentală a biţilor. Iar agăţătoarea practică de centură poate fi montată, după cum este necesar, pe stânga sau pe dreapta. De asemenea, lampa de lucru cu LED poziţionată strategic asigură o iluminare optimă, fără umbre supărătoare, a zonei de lucru. Toate acestea permit o manevrabilitate completă şi fără probleme – inclusiv în cazul lucrului de lungă durată sau al efectuării de lucrări deasupra capului. Datorită principiului de IMPACT, TID 18 se roteşte fără moment de rotire spre înapoi, ceea ce permite lucrul de lungă durată şi fără efort.

Pentru aplicaţiile de lucru cu o putere ridicată, acumulatorul Li-HighPower Compact de 4,0 Ah reprezintă combinaţia ideală de forţă, compactitate şi uşurinţă.

 

Locaşul pentru biţi a fost integrat perfect pe părţile stângă şi dreaptă ale piciorului. Iar agăţătoarea practică de centură poate fi montată, după cum este necesar, pe stânga sau pe dreapta.

 

Acumulator puternic pentru orice utilizare

Pentru aplicaţiile de lucru cu o putere ridicată, acumulatorul Li-HighPower Compact de 4,0 Ah reprezintă combinaţia ideală de forţă, compactitate şi uşurinţă. Pentru o greutate şi mai mică, alegerea corectă este acumulatorul Compact de 3,1 Ah în cazuri uşoare de înşurubare. Noul aparat TID 18 va fi disponibil în comerţul de specialitate începând cu luna aprilie şi va fi distribuit în formă ambalată în noul Systainer³.

___________________________________

Date tehnice

Tensiunea acumulatorului: 18 V

Trepte de viteză: 3 + modul T

Turaţie de funcţionare în gol, treapta 1/2/3: 0 – 1200/0 – 2000/0 – 3200 rot./min.

Număr maxim de curse/Rată de impact: 4.500 rot./min.

Cuplu maxim de strângere: 180 Nm

Dimensiune maximă a şuruburilor: 8 x 220 mm
(în lemn de esenţă moale)

Sistem de prindere a accesoriilor: 1/4″

Capacitatea acumulatorului litiu-ion: 3,1/4,0 Ah

Greutate cu acumulator litiu-ion: 1,3/1,5 kg

 

 

 

Credit foto: Festool GmbH

Pentru mai multe informaţii: www.festool.ro

 

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!