EvenimenteRed Dot Design Award 2019

Cele mai bune produse și proiecte de design realizate anul acesta au fost incluse în competiția Red Dot Product Design 2019. Designerii și creatorii de produs au avut posibilitatea de a-și înscrie produsele în cele 48 de categorii diferite din cadrul competiției.
Intarzia & Castor03.04.2019237 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/04/Phoenix_Design_Team_in_its_exhibition1.jpg

 

Prima ediție a acestui eveniment a fost organizată în anul 1955. Scopul evenimentului a fost acela de a evalua cele mai bune produse sau proiecte de design existente la momentul respectiv. Tradiția începută în 1955 este continuată și în prezent, Red Dot reprezentând astăzi o marcă a proiectelor de design excepțional.

 


Sursa: Red Dot Design Award https://www.red-dot.org

Anul acesta, juriul a dezbătut îndelung cu privire la proiectele înscrise în concurs. Peste 5.500 de produse au fost înscrise în competiție, din peste 55 de țări participante. Adriana Monk, Designer și Membră a juriului, a declarat că “Anul acesta, calitatea proiectelor înscrise este
deosebit de înaltă. Ceea ce este de remarcat este faptul că produsele prezintă un grad mare de internaționalizare, încât putem observa cum întrepătrunderea unor culturi diferite poate rezolva probleme similare. Este încurajator să vedem varietatea care rezultă din aceste premise”.


Sursa: Red Dot Design Award https://www.red-dot.org


Sursa: Red Dot Design Award https://www.red-dot.org

Toate proiectele înscrise au fost examinate cu atenție de membrii juriului. Referindu-se la modalitatea în care se hotărăsc asupra unor
produse sau categorii câștigătoare, aceștia declară că discută intens despre proiecte și poartă dezbateri cu privire la ceea ce face ca acestea să fie unice și de o calitate excepțională.

 


Sursa: Red Dot Design Award https://www.red-dot.org

Cea mai înaltă distincție din cadrul acestei competiții a fost acordată pentru 80 de produse. Acestea reprezintă circa 1,5% din totalul
proiectelor înscrise. 1549 de proiecte au primit premiul Red Dot, distincție oferită pentru calitatea deosebită a designului. Mențiunea de Onoare (Honourable Mention) a fost acordată pentru 43 de produse.

 


Sursa: Red Dot Design Award https://www.red-dot.org

Tendința remarcată în cadrul majorității proiectelor înscrise în competiție a fost cea către individualizare. Această tendință s-a observat în cazul tuturor categoriilor de produse, punând în prim plan clientul și alegerile lui individuale. Indiferent că vorbim de opțiuni în materie de culoare, mărimi sau modele, majoritatea produselor înscrise oferă clienților posibilitatea de a-și personaliza produsele achiziționate și de a-și reflecta astfel personalitatea în alegerile făcute.

 


Sursa: Red Dot Design Award https://www.red-dot.org

Morita, furnizor de echipamente stomatologice, a impresionat prin designul scaunului Signo T500. Produsul în cauză reprezintă o îmbinare perfectă a aspectelor funcționale cu cele legate de confort. Designul vizează atât confortul pacientului dar și al medicului în timpul efectuării manoperelor.

 


Sursa: Red Dot Design Award https://www.red-dot.org

Multe dintre proiectele înscrise în cadrul concursului au avut și caracter eco friendly. Acest aspect se pare că devine din ce în ce mai important atât pentru juriu, cât și pentru producători și designeri. Dintr-o astfel de categorie face parte sticla reutilizabila LARQ. Acest produs a fost realizat de Impuls Studio și se caracterizează prin faptul că nu permite dezvoltarea bacteriilor în apa din interiorul sticlei.

Decernarea premiilor se va face în fața a peste 1.200 de oaspeți internaționali. Produsele câștigătoare devin în acest fel parte a expoziției Design on Stage din cadrul Red Dot Design Museum Essen pentru cinci săptămâni.

Mai multe informații sunt disponibile la adresa www.red-dot.org/pd

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

Înscrie-te la newsletter INTARZIA

Completează mai jos.