EcologicRegenerarea pădurilor, una dintre activitățile prioritare ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva

Regenerarea pădurilor reprezintă una dintre activitățile prioritare ale Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva. Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează în prezent 48% din suprafața totală a pădurilor existente la nivel național.
intarzia19.08.20191155 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/08/close-up-environment-flora-1.jpg

 

Având în vedere importanța pe care pădurile o au pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva desfășoară activități care urmăresc protecția mediului înconjurător, conservarea acestuia dar și regenerarea și creșterea suprafețelor ocupate de pădure.

“Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietate publică a statului, ceea ce înseamnă 48% din totalitatea suprafeței cu păduri de la nivel național. Pădurile administrate de Romsilva dețin certificarea managementului forestier la standarde internaționale”, afirmă reprezentanții Romsilva.

Pentru anul 2019, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a propus un program de regenerare a pădurilor de 12.615 hectare, 7.935 fiind reprezentate de regenerări naturale și 4.680 de regenerări artificiale. În plus față de aceste lucrări, Romsilva va interveni și asupra plantațiilor înființate în anii anteriori, fie în sensul de completare sau de refacere a plantațiilor afectate de secetă sau incendii.

În ultimii cinci ani de activitate, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat în pădurile proprietate publică a statului 79.601 de hectare, din care 49.387 prin regenerări naturale și 30.214 prin regenerări artificiale, folosind în acest scop 171 milioane de puieți forestieri.

Pentru anul 2019 vor fi necesari 27 de milioane de puieți forestieri. Acești puieți forestieri provin din pepinierele silvice proprii și aparțin unui număr de 60 de specii. Regia Națională a Pădurilor deține 9 pepiniere centrale și circa 600 de pepiniere ale subunităților sale.

Inițiativele de apărare și conservare a pădurii, susținute de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

“Regia Națională a Pădurilor – Romsilva susține din punct de vedere tehnic și logistic inițiativele promovate de societatea civilă pentru apărarea și conservarea pădurii, pentru creșterea respectului pentru pădure în societatea românească actuală”, susțin reprezentanții Romsilva pe pagina www.rosilva.ro

Mai multe detalii despre activitatea Romsilva și despre programul de împăduriri puteți găsi la adresa http://www.rosilva.ro/articole/program_impaduriri_2019__p_2382.htm

 

Articol de Klara Papuc

intarzia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!