EvenimenteRemember: Etnovember 2016

Pe 19 noiembrie 2016, într-o zi însorită de sâmbătă, și-a deschis porțile, pentru a optisprezecea oară, festivalul cultural-artistic Etnovember, unul dintre cele mai îndrăgite din Brașov.
Intarzia & Castor12.11.2019585 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/11/etnovember.jpg

 

Etnovember a debordat de energie și și-a serbat majoratul trei zile, așa cum se cuvine, cu expoziții inedite, evenimente unice și invitați de marcă. Mascota de anul acesta a fost un pește albastru și a fost realizată de pictorul Árpád Bartha, membru cu ștate vechi în echipa de organizare.
Pe 19 noiembrie 2016, într-o zi însorită de sâmbătă, și-a deschis porțile, pentru a optisprezecea oară, festivalul cultural-artistic Etnovember, unul dintre cele mai îndrăgite din Brașov. Expoziții de fotografie, grafică, pictură, sculptură, ceramică, feronerie, design industrial, design de interior, tradiție și restaurare, sculptură și istorie, toate într-un singur loc.

Ambasadorul Belgiei, prezent la Etnovember
„Este noiembrie, deci e Etnovember!”, așa și-a început discursul prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității din Transilvania, cu ocazia festivității de deschidere. Acesta a ținut să mulțumească echipei de organizare pentru eforturile depuse și în special Marinei Cionca, pe care a numit-o, fără echivoc, sufletul festivalului Etnovember. La evenimentul care a avut loc la Aula Universității “Sergiu T. Chiriacescu” au fost prezente mai multe oficialități locale, dar și o serie de invitați de onoare între care s-a remarcat Excelența sa Thomas Baekelandt, ambasadorul Belgiei în România.[…]

Lista de invitați din străinătate a cuprins o delegație de 30 de belgieni, una de 10 austrieci – în cadrul unui parteneriat cu New Design University din Austria, prin profesorul Thomas Gronegger, dar și de un grup de tineri designeri moldoveni conduși de profesorul Valeriu Podborschi de la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău.

Și decanul Facultății de Ingineria Lemnului, prof. dr. ing. Mihai Ispas, a susținut un discurs în cinstea Etnovemberului.Jubileul de argint al mediatecii Norbert Detaeye.

etnovember-2016

Ediția din 2016 a fost una specială nu doar pentru că festivalul a ajuns la majorat, ci și datorită mediatecii Universității Transilvania care a împlinit o frumoasă vârstă: 25 de ani de la înființare. Iar invitatul de onoare a fost însuși Norbert Detaeye, cel care i-a dat numele mediatecii și care a revenit la Etnovember după cinci ani de absență. Evenimentele expoziționale din aulă, prezentate la scenă deschisă, au fost îmbogățite, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, cu mici recitaluri muzicale, susținute de artiști români și străini.

 

Alexandra Irimiea

Articolul complet a apărut în revista Intarzia nr. 01/2017

“Pe 19 noiembrie 2016, într-o zi însorită de sâmbătă, și-a deschis porțile, pentru a optisprezecea oară, festivalul cultural-artistic Etnovember, unul dintre cele mai îndrăgite din Brașov.”

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!