EvenimenteSchuko – Homag – Weinig, un parteneriat de tradiție pentru BIFE-SIM

Prezenți an de an la evenimentele de specialitate, expozanții leagă prietenii și chiar parteneriate.
Intarzia & Castor22.10.201927321 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/10/OK-borito.jpg

 

Fără exhaustare, mașinile nu pot fi puse în funcțiune, iar fără mașini care să lucreze, echipamentele de exhaustare nu pot fi puse în valoare. Și, uite așa, în această cursă a tehnologizării, trei mari companii germane au făcut front comun la BIFE-SIM cu un singur scop, acela de a le arăta potențialilor clienți exact de ce sunt în stare tehnologiile lor și cum funcționează.

Demonstrațiile practice sunt esența unui târg de specialitate, ele fiind cele care atrag vizitatori la standuri. De altfel, acestea pot convinge un potențial client să facă o achiziție. Dincolo de pliante, filmulețe pe YouTube și postări pe Facebook, oamenii vor să vadă pe viu cum funcționează o mașină, mai ales că vorbim despre investiții cu multe zerouri. Dealerii și producătorii știu foarte bine aceste lucruri, așa că la expozițiile la care participă se întrec în a-șiprezenta produsele la cele mai înalte standarde. Amenajează standuri prietenoase, își fac cunoscute ofertele și se asigură că sunt condiții pentru a pune în funcțiune mașinile. Prezenți an de an la evenimentele de specialitate, expozanții leagă prietenii și chiar parteneriate. O astfel de colaborare, ce a devenit tradiție, are loc între trei mari companii din Germania:
SCHUKO – producător de echipamente pentru exhaustare
HOMAG – producător de utilaje pentru fabricarea mobilei, binalelor, elementelor pentru case de lemn și de linii complexe de fabricație
WEINIG – producător de mașini pentru prelucrarea lemnului masiv.

Acest parteneriat durează de mai bine de 10 ani. Cum funcționează? Fiecare aduce utilaje care apoi sunt conectate între ele și se creează, astfel, o fabrică în interiorul expoziției. Patru mașini care prelucrează PAL (marca HOMAG) și alte trei care prelucrează lemn masiv (marca WEINIG) sunt conectate la un sistem de exhaustare (marca SCHUKO) ce reușește cu succes să extragă și să transporte rumegușul. Important de reținut este faptul că cele șapte mașini lucrează cu exhaustorul în mod automat. Când se pornește mașina de prelucrare, se deschide șibărul pneumatic și se pornește exhaustorul. La final, după o temporizare, se închide șibărul și se oprește în mod automat exhaustorul.Așadar, e nevoie doar de un singur om, cel care lucrează la utilaj.

Echipamentele SCHUKO fac exhaustarea în mod automat
„Am venit la târg tot cu un sistem de exhaustare ca și anii trecuți pentru că dorim să se vadă că lucrăm pe viu. Este o cursă a tehnologizării, toți încearcă să fie competitivi și doresc să vândă produse de o calitate deosebită, dar e nevoie de tehnologie modernă”, spune dr. Iosif Benke, reprezentant Schuko în România. Exhaustorul prezentat la târg este tipic pentru mașina de prelucrat modernă, fiind mulat pe client. Este important să nu fie supra sau subdimensionat, pentru că implică costuri, notează Benke. Acesta prezintă an de an echipamente de ultimă generație în domeniul exhaustării, un sector încă neexploatat pe deplin de producătorii noștri. „Domeniul exhaustării nu e deloc acoperit în România, mai ales în condițiile în care țara a semnat că va asigura un mediu ambiant sănătos pentru muncitori. Astfel, echipamentele vechi trebuie schimbate cu exhaustoare căptușite și conforme normelor. Însă majoritatea producătorilor de la noi nu îndeplinesc standardele”, explică specialistul de la Schuko.

Așadar, atât pentru compania germană, cât și pentru alți producători de exhaustoare performante, există potențial pe piață. În curând nu vor mai fi permise acele fabrici unde particulele de material plutesc în aer, fiind clar un mediu nesănătos pentru muncitori. Totodată, mașinile moderne din zilele noastre lucrează la turații mari, fiind necesară eliminarea materialului de la cuțite pentru a le proteja de uzură și pentru a mări durata de viața a unei mașini costisitoare. În plus, acolounde nu sunt suspensii în aer, este și curățenie.

schuko

“Ideea este de continuitate. Venim în fiecare an la BIFE-SIM să arătăm cele mai noi produse în exhaustare!
Schuko s-a raliat cu cele două firme, tot germane, printre cele mai bune producătoare de mașini, pentru a prezenta o exhaustare pe măsură, la fel de competitivă.” – dr. Iosif Benke, reprezentant Schuko în România

schuko-logo

Este timpul pentru Schuko 5.0
Schuko este o afacere de familie, înființată de Heinz Schulte-Südhoff în 1968, în localitatea germană Bad Laer. Acum se află la a doua generație de conducere, avându-i în frunte pe frații Heiko și Andre Schulte-Südhoff. În ultimii 50 de ani, compania a devenit un producător premium de sisteme de extracție și filtrare pentru ateliere și industrie. Prin extragerea deșeurilor de praf și de așchii, crește disponibilitatea mașinii, se asigură condiții de aer sănătoase la locul de muncă și crește simultan productivitatea.


homag-logo

Soluțiile Homag se adresează micilor producători în aceeași măsură în care se adresează și marilor producători.MS Mașini pentru fabricarea mobilei SRL vă poate ajuta să le integrați eficient.

HOMAG – demonstrație de producție de repere de mobilier în stand pentru vizitatori
„BIFE-SIM 2019 ne-a oferit ocazia să prezentăm, odată în plus, avantajele tehnologiei HOMAG. Sub sloganul «Homag – Soluția Dumneavoastră», am adus în atenția clienților noștri soluții de fabricare a mobilei, a binalelorși a caselor prefabricate din lemn, atât pentru clienții mici și mijlocii, cât și pentru clienții industriali”, spune pe scurt ing. Corina Barchizeanu, general manager MS Maşini pentru fabricarea mobilei SRL, reprezentanța HOMAG Group pentru România. La stand, clienții au purtat discuții specifice, cu soluții personalizate în funcție de necesitățile lor – de la mașini individuale și până la linii complexe cu utilaje și softwareuri integrate ce se încadrează în trendul actualde digitalizare a industriei de prelucrare a lemnului.

bife-sim

“Cu firma Schuko colaborăm cu succes de peste 10 ani. Posibilitatea de a arăta live, în târg, o celulă de producție lacare și exhaustarea este la nivel de fabrică, nu de mic atelier, conferă standului un aspect profesional. Este o colaborare reciproc avantajoasă.” – ing. Corina Barchizeanu, general manager MS Maşini pentru fabricarea mobilei SRL, reprezentanța HOMAG Group pentru România

Au fost expuse mașini de aplicat cant din gama mică și mijlocie, un centru de prelucrare în cinci axe, precum și un centru de găurire vertical. „Toate cele patru utilaje au fost funcționale, putând produce repere pentru mobilier.Ne-au fost alături, ca și în trecut, firma Schuko, care a asigurat exhaustarea, și firma Romaer-Pro, care a asigurat alimentarea cu aer comprimat prin compresorul Almig. Conectarea echipamentelor la exhaustare permite demonstrarea calității prelucrărilor pe utilajele promovate de noi și conferă siguranță clienților atunci când iau decizia de achiziție. Sentimentul de siguranță atunci când trebuie să faci o alegere este hotărâtor pentru luarea deciziei”, detaliază Corina Barchizeanu. Managerul pune preț pe acest parteneriat de tradiție, bazat pe încredereși respect. „Sunt două lucruri care stau la baza oricărei colaborări de lungă durată”, completează ea.

corina-barchizeanu

HOMAG – lider mondial în furnizarea de soluții integrate pentru producție în industria lemnului
Grupul Homag a fost înființat în 1960 de Eugen Hornberger și Gerhard Schuler și este prezent în peste 100 de țări, cu o cotă de piață globală estimată de peste 30% și circa 6500 de angajați, conform datelor furnizate de companie.În calitate de jucător global, Homag operează fabrici internaționale de producție, precum și companii de vânzări și servicii și oferă soluții inovative, cum demonstrează cele peste 1300 de patente active.

 


 

weinig-logo

WEINIG aduce mașini cu înaltă precizie de prelucrare
„Lumea caută să vadă utilaje, altfel n-ar mai fi nevoie de expoziție!”, subliniază ing. Adalbert Daroczi, director de vânzări la SORIN MIHAI S.R.L., reprezentanţa Weinig în România. Mașinile de la stand sunt instalate ca în regim de lucru normal, centrate, echipate, reglate și însoțite de material pentru probe, cu scule corespunzătoare pentru a se face demonstrații. Astfel, au fost conectate la exhaustare trei mașini de bază pentru prelucrarea lemnului masiv: ferăstrăul circular multiplu cu care se face optimizarea pe lățime a cherestelei, ferăstrăul de retezat și eliminat defecte cu optimizarea tăierii pentru tăierea optimă la lungime și mașina de rindeluit cu 6 capete, cu motoare puternice, cu care se fac produse de calitate superioară. De altfel, utilajele Weinig sunt recunoscute pentru precizia de prelucrare și acuratețea de execuție pe care o dă tehnica germană. În fiecare an, compania aduce la târg noutăți în domeniul acționării, batiurilor și sculelor. „Unii spun că suntem cei mai scumpi, dar nu e un argument. Ca în orice domeniu productiv, nu există scump sau ieftin, acestea sunt noțiuni relative. Dacă ai un produs pentru care ai piață și ai un utilaj pe care poți prelucra cantități corespunzătoare, de tip industrial, mașina se amortizează”, argumentează Adalbert Daroczi. De ce e importantă exhaustarea? „La o viteză inferioară a aerului exhaustat, rumegușul și praful se depun și nu mai pot fi antrenate prin tubulatură. Rumegușul trebuie extras rapid, trebuiesă plutească. Utilajele noastre lucrează cu mai multe capete de frezat, tăișurile acestora degajând material sub formă de rumeguș și praf. Este normal ca acestea să fie îndepărtate pentru a nu influența calitatea suprafeței“, explică specialistul de la Weinig.

“Schuko este una dintre firmele de vârf în domeniul exhaustării. Este tot germană, oferă instalații de calitate foarte bună, cu parametrii aerului corespunzători, respectând standardele necesare mașinilor noastre 26- 30 m/s viteză de exhaustare și volumul de aer necesar fiecărei mașini.” -ing. Adalbert Daroczi, director de vânzări la
„Sorin Mihai”, reprezentanţa Weinig pentru România

homag

WEINIG, peste 100 de ani de dezvoltare
Compania a fost înființată în 1905 și are sediu central în Tauberbischofsheim, Germania. Cu fabrici în Germania,Austria, Luxemburg, SUA și China și 30 de sucursale în Europa, America, Asia și Australia, grupul Weinig are peste2.100 de angajați. Cifra de afaceri raportată pentru finalul anului 2017 a fost de 423 de milioane de euro.

 

echipa-sorin-mihai

Doar împreună cele trei companii au reușit să-și pună în valoare tehnologiile și utilajele prezentate la târgul BIFE-SIM. E adevărat, trăim într-o eră în care găsești totul on-line, dar nu un filmuleț pe YouTube te convinge dacă o anumită achiziție merită, ci o demontrație practică pe care o vezi pe viu. În plus, ai lângă tine un specialist gata să-țirăspundă la orice întrebare tehnică ai avea.

 

Articol de Alexandra Irimiea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!