Produse-de-topScule pentru prelucrarea diferitelor materiale din oferta Leitz

În ultimii ani, trendul de amenajare interioară s-a dezvoltat foarte rapid în direcția combinării diferitelor materiale, cum sunt: lemnul, metalul, plasticul, polimeri, rășini sintetice etc. Această direcție de dezvoltare a prelucrării noilor materiale a însemnat o provocare reală pentru producătorii de scule.
intarzia13.08.20191349 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/08/BrillianceCut.jpg

 

 

 

 

Compania Leitz, cel mai mare producător de scule din Germania, reușește cu succes să răspundă acestor noi provocări prin crearea de noi materiale inteligente și noi soluții inovative pentru sculele de prelucrare, devenind lider mondial absolut în acest domeniu. Cercetările făcute de Leitz, în ultima perioadă, pe lângă producție de scule pentru diferite materiale de prelucrare, au avut în vedere și crearea de scule care să asigure creșterea productivității procesului și reducerea costurilor de mentenanță.

Astfel, oferă o gamă diversă de scule utilizate în prelucrarea lemnului, a plăcilor, a panourilor laminate și a diferitelor material compozite utilizate în producția de mobilier, precum și scule speciale utilizate în producția de uși-ferestre din combinația diferitelor materiale lemn-aluminiu-PVC.

Cu ocazia vizitei revistei Intarzia la standul Leitz din cadrul Târgului Ligna, am stat de vorbă cu dl Silviu Coconu – directorul reprezentanței Leitz din România despre noutățile prezentate la târg.

 

Care sunt noile scule din oferta Leitz utilizabile pentru prelucrarea diverselor materiale?

Târgul Internațional din Hanovra, Ligna, reprezintă, de fiecare dată, oportunitatea de a lansa pe piață inovații în domeniul sculelor din industria lemnului, plasticului și neferoaselor.

Leitz a venit și la această ediție cu mai multe noutăți, cele mai importante fiind:

  1. Noua generație de freze-tocător DT Premium, cu o geometrie de tăiere optimizată pentru prelungirea duratei de viață a sculei, precum și reducerea ulterioarelor costuri de service.
  2. Freza profilată ProfilCut Q PLUS.Odată cu noul sistem ProfilCut Q PLUS, Leitz se apropie de un decalaj de piață absolut și încearcă să reducă costurile de prelucrare pentru clienți cu până la 20%. Noul sistem se adresează companiilor cu volume mari de producție, fiind pretabil pentru viteze mari de avans.
  3. Freze unghiulare cu coadă, reglabile, disponibile în trei variante constructive pentru optimizarea cerințelor clienților: echipate cu plăcuțe amovibile clasice, cu plăcuțe amovibile HeliCut, precum și varianta cu plăcuțe amovibile diamantate WhisperCut. Cu ajutorul tehnologiei testate în permanență în centrul nostru de dezvoltare,  clienții noștri pot obține rezultate spectaculoase în diferite materiale: lemn masiv, MDF, pal melaminat, materiale compozite etc.

 În spatele mărcii BrillianceCut, ce fel de produs se ascunde, la ce se folosește, ce avantaje prezintă și cu ce costuri lucrează?

Pânzele BrillianceCut sunt folosite pentru:

– Debitare plăci transparente din plastic fără pânză incizor

  • PMMA → polimetacrilat de metil (plăci acrilice, plăci plexi, sticlă acrilică, stiplex)
  • PC→ policarbonat

– Rezultate excelente pe teste practice cu următoarele materiale

  • Materiale pe bază de polimeri (Corian, Varicor…)
  • Panouri laminate (HPL)
  • Materiale pe bază de aluminiu (Alucobond, Dibond…)
  • Compozite (Rauvisio Crystal)

– Avantaje

Calitate fină, fără polișare ulterioară la tăiere în  PMMA și PC datorită geometriei inovatoare la dantura pânzelor, precum și prin eliminarea vibrațiilor din corpul de bază al pânzelor prin noul design al fantelor de răcire.

Anul acesta, tema cea mai discutată în cadrul târgului a fost securitatea în muncă și siguranța operatorului. În acest sens, care sunt cele mai importante măsuri luate și soluții oferite de Leitz?

Sculele proiectate pentru utilajele de prelucrare a lemnului sunt potențial periculoase din cauza turațiilor mari de lucru și a geometriei muchiei tăietoare, acestea fiind foarte ascuțite.

Recomandăm clienților să utilizeze întotdeauna protecția utilajului și să echipeze mașinile numai cu scule testate, care respectă cerințele de siguranță din domeniu, pentru a reduce riscul de accidente.

Fiind cel mai mare producător de scule, Leitz pune un accent foarte mare pe  siguranța în exploatare a sculelor. Toate sculele noastre sunt proiectate și fabricate conform EN 847, utilizând cele mai noi cercetări din domeniul siguranței.

La baza construcției sculelor sigure pornim încă din faza constructivă a acestora:

– tehnici CAD moderne de proiectare a sculelor

– testarea sculelor la turații foarte mari în centrul nostru de dezvoltare

– certificarea sculelor în conformitate cu Testele de accidente industriale independente de către Deutsche Holz-Berufsgenossenschaft

– procedurile de fabricare sunt verificate și aplicate conform DIN EN ISO 9001 și un sistem certificat de management al calității garantează calitatea înaltă și siguranța sculelor la nivelul cerut de Leitz

 

 

Interviul complet, o veți găsi în revista Intarzia&Castor nr.258/2019,

sau solicitați abonament: https://www.intarzia.ro/cumpara-pachet/

 

 

 

 

 

intarzia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!