EvenimenteSistemul Timflow, Produsul Anului 2019

Timflow, sistemul de monitorizare a trasabilității lemnului, dezvoltat de compania Holzindustrie Schweighofer, a câștigat titlul de Produsul Anului la târgul Forest România 2019
Intarzia & Castor05.11.2019345 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/11/wood-tracking-1280x362.jpg

 

Cu această ocazie, Vasile Varvaroi, manager de achiziții, ne-a acordat un interviu LIVE pe Facebook – Revista Intarzia&Castor.

Până unde merge transparența în compania Holzindustrie Schweighofer din România? Până la Timflow, bineînțeles, dar nu se oprește aici! Sistemul a fost lansat în aprilie 2017 și cu ajutorul lui sunt monitorizate toate camioanele care livrează buștean la fabricile de cherestea operate de grup în România.
Astfel, platforma www.timflow.com prezintă hărți GPS ale tuturor rutelor parcurse de camioane, de la punctul de încărcare până la poarta fabricii.

vasile-varvaroi

Ce înseamnă concret Timflow și cum funcționează?
Timflow este sistemul de monitorizare a trasabilității lemnului implementat de compania Holzindustrie Schweighofer, care se asigură că fiecare transport care ajunge la porțile fabricilor sunt monitorizate, de la locul de încărcare și până la sosire. Fiecare transportator dispune de un terminal mobil în care se introduc toate datele de transport: aviz de însoțire a mărfii, codul SUMAL, date de identificare și fotografii la momentul încărcării, care se compară cu fotografiile făcute cu încărcătura care ajunge la poarta fabricii.

În plus, ceea ce este inedit pentru sistemul Timflow și arată o mare transparență și deschidere a companiei noastre este faptul că aceste date sunt disponibile publicului larg, practic, fiecare persoană care este interesată poate să verifice un transport de marfă. Se înregistrează gratuit pe portalul www.timflow.com și, cu un user și o parolă, poate verifica fiecare transport în parte. Dacă există neclarități, poate face o cerere de punere la dispoziție a documentelor suplimentare sau poate solicita orice altfel de explicații.

timflow

Prin Timflow, toate transporturile sunt verificate:

  • Dacă sunt legale
  • Dacă îndeplinesc cerințele sistemului Due Diligence al companiei
  • Dacă lemnul provine sau nu din zone tampon ale parcurilor naționale sau din alte zone în care intervenția nu este permisă

Prin Timflow putem delimita zonele din care nu dorim să achiziționăm, pentru a evita preluarea buștenilor din ariile protejate, din parcuri naționale sau păduri virgine. Dacă sistemul determină că încărcarea s-a făcut din zone tampon ale Parcurilor Naționale, se transmite o notificare prin care suntem atenționați ca există un posibil transport din aceste zone care nu poate intra pe poarta fabricii.

Urmăriți o demonstrație a sistemului Timflow pe Facebook-Revista Intarzia&Castor

Articol de Alexandra Irimiea

 

Interviul complet o veți găsi în revista Intarzia&Castor nr.260/2019,
sau solicitați abonament: https://www.intarzia.ro/cumpara-pachet/

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!