În-atelierȘlefuirea și perierea suprafețelor cu tehnologie de la QuickWood

QuickWood comercializează echipamente standard de periere și șlefuirea pieselor din lemn, dar lucrează și după cerințele clientului, producând mașini dotate conform solicitărilor.
Intarzia & Castor11.01.20193497 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/01/Quickwood_gep-1.jpg

Compania Szel Mob, din Cristuru Secuiesc, produce mobilier din lemn masiv de stejar și molid cu o tehnologie de finisare denumită perierea suprafeței lemnului. Finisarea astfel realizată conferă suprafeței mobilierului un aspect 3D și evidențiază textura lemnului. Acest procedeu este trendul actual în Europa și mobilierul astfel realizat este preferat de cumpărătorul de azi datorită flexibilității culorilor aplicabile care individualizează fiecare mobilă.

Pe tema acestei investiții de anvergură, redacția revistei Intarzia a realizat un interviu exclusiv cu doamna Katharina Seiler – reprezentant QuickWood și director la compania 24 Wood.

Ce cotă de investiție are compania QuickWood din acest proiect? Și în ce constă?

Compania QuickWood a livrat tehnologie în valoare totală de 150.000 de euro. Investiția constă dintr-o serie de utilaje proiectate și construite special pentru Szel-Mob pentru operațiile de periere și șlefuirea suprafațelor profilate și plane. Este unica companie din România care are asemenea utilaj complex și performant. Ideea acestei linii de finisare este rezultatul experienței dobândite în urma celor două utilaje achiziționate de compania Szel-Mob de la QuickWood.

Prin ce se deosebește și ce avantaje are tehnologia de șlefuire-periere a suprafețelor lemnoase livrată companiei Szel-Mob față de concurență?

Linia de periere și șlefuire  este unică în România, concepută special pentru nevoile companiei Szel-Mob, care a dorit un utilaj care poate să perieze suprafețe profilate în așa fel încât să nu se vadă nicio diferență între perierea longitudinală și cea transversală. Această linie de periere și șlefuire este construită din șase unități.

În ce măsură ați ajutat cu sugestii în selectarea mașinii necesare procesului de producție existent, în organizarea posturilor de lucru pentru operații și în alimentarea și depozitarea cu material?

În centrul nostru tehnologic am avut piese de la firma Szel-Mob și înainte de a face propunerea tehnologiei necesare în fabrică, am făcut teste de periere și șlefuire a pieselor primite de la firma Szel-Mob. Le-am prelucrat și le-am trimis la Szel-Mob pentru finisare în diferite culori. În urma testărilor, am proiectat fluxul tehnologic și am stabilit împreună poziția acestei linii de șlefuire și periere integrând optim în noul flux realizat.

Această tehnologie de periere a suprafețelor va facilita realizarea unui produs cu o valoare adăugată mai mare. Pe lângă aceasta, ce credeți, compania ce creștere a productivității va realiza?

QuickWood este o companie care este pe piață din 1975 și în acești ani a crescut și s-a dezvoltat împreună cu clienții, realizând mai mult de 200 de utilaje diferite. QuickWood lucrează și după cerințele clientului, producând mașini dotate conform solicitărilor, pe lângă mașinile standard existente în portofoliu.

QuickWood fiind o companie care lucrează internațional, are o experiență cu multe lacuri diferite cu multe feluri și calități de materie primă. Este lider în ceea ce înseamnă șlefuirea lemnului, a MDF-lui, a metalului, a plasticului și a pietrei. Nu numai șlefuirea și perierea se pot realiza cu produsele QuickWood, ci și polișarea, care este un punct costisitor, cu care se pierde foarte mult timp. Pentru polișarea pieselor, QuickWood are o linie performantă de calitate.

 

Citiți interviul complet al Katharinei Seiler despre produsele QuickWood, în revista Intarzia&Castor, 01/2019, solicitând abonament aici.

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!