DesigntrendSoluţii pentru protejarea peretelui în jurul blatului de lucru

Dacă este vorba despre acoperirea peretei între blatul de lucru şi dulapul superior din bucătărie, cei mai mulţi cumpără faianţă obişnuită. Iar cei îndrăzneţi, sau cei care cer sfaturi de la specialiştii în amenajări interioare pot să aleagă dintre mai multe soluţii.
Intarzia & Castor12.12.20181397 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2018/12/Foto_14_hgtv.com_.jpg

O alternativă modernă la plăcile clasice, de faianţă este sticla securizată, colorată. Pe lângă culorile de bază, de la nuanţele deschise până la cele mai închise, există varianta sticlei imprimate digital cu orice imagine dorită, oferind bucătăriei un design unic. La comandă, se poate integra becuri LED, care rezolvă iluminarea blatului. Întreţinerea este uşoară. Dezavantajul este că poate să se crape la lovituri puternice şi nu poate fi reparat, trebuie înlocuit. Are costul destul de ridicat.

Placă din sticlă imprimată digital
www.gardenweb.com

 

O variantă avantajoasă este placarea cu metal, care este rezistent la apă şi la căldură și se curăţă uşor. Are aspect impecabil, dar rece, de aceea este indicat la piese de mobilier cu tonuri calde. Plăcile din oţel inoxidabil sunt potrivite pentru a creea o atmosferă modernă, iar plăcile din bronz sau cupru adaugă frumuseţe bucătăriilor în stil tradiţional.

Placă din oţel inoxidabil
www.homesdir.net

 

Placă bronz
www.hgtv.com

 

Placarea cu mozaic este o soluţie în care se poate folosi o gamă de plăci din diverse materiale (ceramică, sticlă, marmură sau metal), culori şi mărime aranjate distractiv. Varianta mai ieftină este din materiale reciclabile: bucăţi de sticlă sau marmură, dopuri de plută chiar şi din capacuri de bere sau de răcoritoare. Astfel, bucătăria poate fi transformată într-un spaţiu creativ şi unic.

Placă din mozaic
www.bigbangmosaics.com

 

Placă din dopuri de plută
www.statelykitsch.com

 

Placă realizat din capacuri de răcoritoare
www.statelykitsch.com

 

Dacă tot am vorbit despre materiale reciclabile, placarea se poate realiza şi din paleţi sau skateboard-uri folosite, tăiate în bucăţi de aceeaşi dimensiune.

Placă din paleţi
www.circadee.com

 

Placă din skateboard-uri folosite
www.xgames.espn.go com

 

Panourile decorative 3D pentru pereţi sunt cele mai innovative decoraţiuni interioare din ultimii ani. Aceste panouri sunt făcute din reziduurile fibroase de trestie de zahăr, obţinând un material 100% reciclat şi 100% biodegradabil. Pot fi folosite în orice spaţiu atât în încăperi mici cât şi în încăperi mari. Modelele sunt reliefate în 3D, pot fi îmbinate între ele dând un aspect unic spaţiului.

Panou decorativ 3D
www.raincoastcontours.com

 

Sperăm că am reuşit să vă prezentăm idei interesante pentru bucătăriile dumneavoastră. În bucătăriile de mici dimensiuni vă recomandăm să încercaţi să obţineţi un aspect curat, realizând placarea din material asemănător sau identic cu blatul de lucru, iar în bucătării mari puteţi evidenţia această zonă prin contrast cu mobilierul.

ing. Ketesdi Enikő

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!