Uncategorized @roSoluţii SMART pentru măsurători – aviz atelierelor mici și mari

Pentru industria de prelucrare a lemnului şi în special în industria mobilei, a arhitecturii interne, a designului de interior găsim o serie de programe de calculator şi aplicaţii pe mobil. Acestea se pot instala uşor pe tablete, dispozitive mobile, smartphone sau calculatoare de birou.
Intarzia & Castor06.12.20181135 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2018/12/Carpenter_01-KAP.jpg

Pentru industria de prelucrare a lemnului şi în special în industria mobilei, a arhitecturii interne, a designului de interior găsim o serie de programe de calculator şi aplicaţii pe mobil. Acestea se pot instala uşor pe tablete, dispozitive mobile, smartphone sau calculatoare de birou. Oferta acestor aplicații gratuite sau cu contra cost (câţiva lei) este foarte variată. Se pot găsi aplicaţii pentru sisteme de operare Android sau IOS Windows. Dintre acestea am ales câteva.

Boloboc, centimetru, echer, raportor, acestea sunt instrumente la îndemâna oricui, toată lumea le foloseşte pentru măsurători. Dar dacă le-am uitat acasă, nu e nicio problemă, cu aplicaţiile de mai jos se poate rezolva situaţia. Soluţiile inteligente te pot ajuta să-ţi uşurezi munca. Iată câteva exemple pentru asemenea cazuri.

Boloboc 

După descărcarea aplicaţiei, se aşază smartphone-ul sau tableta pe suprafaţa sau muchia care ne interesează şi imediat obţinem date cu valori exacte referitoare la înclinaţie, orizontalitate. Avem posibilitatea de-a calibra noul sistem comparându-l cu un boloboc omologat. Această aplicaţie oferă, pe lângă funcţia de bază, şi alte „dispozitive de măsurare” : raportor, riglă, nivelă, fir cu plumb, totul la un preţ de 1,99 USD.

Valori de măsurare poziţionabile pe fotografii reale

La evaluarea unor activități, adesea se întâmplă să nu avem pe ce să notăm datele sau nu putem realiza o schiţă adecvată. Aici ne ajută această aplicaţie:

  • la fotografiile cu telefonul mobil putem ataşa dimensiuni în 3D (chiar şi la poze importate)
  • putem mări o parte a imaginii, unde sunt mai multe detalii
  • se pot ataşa comentarii
  • pozele se sistematizează uşor în mape care pot fi împărţite cu alţii

Aplicaţia „meşter la toate”

Programul oferă o multitudine de aplicaţii pentru bricolaj sau activități profesionale.

  • calculator pentru scări în funcţie de numărul de trepte, diferenţa de nivel, lăţime şi înălţimea ideală a pasului
  • convertor de unităţi SI/anglo-saxon
  • determinarea exactă a unghiului drept şi calculul ipotenuzei triunghiului dreptunghic pe baza teoremei lui Pitagora, cunoscând cele două catete
  • determinarea numărului de unităţi de parchet laminat sau alt tip de acoperire nut-feder, pe baza dimensiunii elementelor individuale şi ariei de acoperit
  • determinarea numărului de elemente de gard în funcţie de lăţimea acestora, distanţa dorită dintre ele şi lungimea gardului.

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!