EvenimenteTârgul IMM Koln 2019 – MicroLiving, Smart Home și Hygge

Evenimentul desfășurat în luna ianuarie a adus în lumina reflectoarelor cele mai noi tendințe în materie de design interior.
Intarzia & Castor04.04.2019156 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/04/bed-bedroom-chair-707581site.jpg

 

Bucurându-se de o tradiție îndelungată, evenimentul desfășurat la Koln a prezentat ultimele tendințe și inovații din domeniu, cum ar fi proiectul Smart Home, dar a marcat totodată reîntoarcerea la anumite tipuri de mobilier, aparent rămase în umbră în ultima perioadă.

Stilul Hygge, încă de actualitate

Comparativ cu 2018, nu s-au remarcat diferențe foarte mari, târgul de anul acesta păstrându-și înclinația către piese cu un design în special funcțional dar totodată confortabil. Un rol deosebit de important revine în 2019 culorilor și materialelor. Căminul este văzut în prezent ca un spațiu de odihnă, protector dar și un spațiu rezervat întâlnirilor cu
familia și prietenii. Influențele stilului scandinav se regăsesc și în tendințele din 2019, ca urmare a folosirii materialelor naturale, a coloritului bogat dar și opțiunilor decorative existente.

Spațiile mici, în atenția expozanților la IMM Koln

Ca urmare a evoluției actuale, a lipsei de spațiu dar și modificării semnificative a stilului de viață, liderii din domeniu și-au îndreptat atenția către apartamentele de dimensiuni reduse. Comunitățile construite în apropierea marilor orașe, formate din apartamente de dimensiuni reduse reprezintă alegerea ideală pentru persoanele active din punct de vedere profesional. Astfel, tendința observată a fost aceea de a crea piese de mobilier de dimensiune redusă, compactă. Nu vom mai regăsi de această dată piese de mobilier xxl sau care ocupă spații foarte mari dintr-o încăpere. În acest moment, vom regăsi mai degrabă piese de mobilier modulare, care pot fi asamblate sau dezasamblate în funcție de necesități.

Masa și scaunele, piesele centrale ale unei încăperi

O atenție deosebită a fost acordată în cadrul ediției din acest an atât scaunelor cât și meselor. Mesele sunt gândite ca fiind piese multifuncționale, încadrate de 6 sau 8 scaune.

În 2019, se va putea observa o abordare minimalistă în ceea ce privește elementele decorative. Funcționalul primează, mai ales în condițiile în care cărțile sau muzica preferată nu mai trebuie să existe în formă fizică, fiind preferate variantele digitale. Funcționalitatea este cuvântul de ordine, fără a desconsidera însă aspectul de individualizare sau personalizare al produselor.

Dormitorul, superstarul locuinței

Camera de dormit are potențialul de a deveni un punct de atracție. În 2019, limita dintre camera de dormit și restul locuinței nu mai este atât de bine demarcată, în schimb limitele sunt stabilite de atmosfera creată în această încăpere. Indiferent că folosim camera de dormit ca loc de odihnă, pentru a practica yoga sau pentru a ne abandona cititului, camera de dormit dobândește o atenție sporită, adaptată nevoilor de odihnă și liniște, de refugiu față de zgomotul cotidian.

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

Înscrie-te la newsletter INTARZIA

Completează mai jos.