DesignTendințe în designul interior în 2019

2018 s-a încheiat și, ca la orice început de an, vrem să aflăm care sunt următoarele tendințe în ceea ce privește designul de interior.
Intarzia & Castor17.01.201936510 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/01/pexels-1.jpg

Anul 2018 s-a încheiat și, ca la orice început de an, vrem să aflăm care sunt următoarele tendințe în ceea ce privește designul de interior, indiferent că dorim să ne remodelăm locuința sau doar să fim la curent și să putem oricând oferi prietenilor sfaturi avizate în materie de design interior.

Pentru 2019, designerii ne pregătesc câteva surprize. Noul an se pare că, pe de o parte, va prelua și duce mai departe anumite tendințe din anii precedenți, dar va aduce și un suflu nou în materie de design, prin accente mai îndrăznețe, culori mai vibrante și contrastante și designuri scoase din tipar.

 

Piese de iluminat artizanale

Anul 2019 marchează o revenire către natural, revenire care se poate regăsi la nivelul mai multor piese de decor. În ceea ce privește corpurile de iluminat, se pare că 2019 va fi anul care va pune în valoare piese artizanale, unicate sau în producție limitată, piese care vor reuși să pună în valoare o încăpere prin originalitatea lor, dar și prin materialele inovative folosite pentru realizare. De asemenea, în acest an se va marca o revenire la piese de iluminat vintage, cu accente metalice, din alamă sau cupru.

Elemente naturale

Dacă în 2018 decorul a avut parte de aspecte înalt tehnologizate, în 2019 se optează pentru materiale mai naturale în amenajările de interior, cum ar fi piatra, zincul, cimentul sau granitul, care să aducă un suflu organic și să sugereze o reîntoarcere la valorile adevărate, la natură și să inspire o reconectare cu aceasta.

 

Piese de mobilier îmbrăcate în catifea

În ultima perioadă s-a constatat o revenire a acestui material, considerat la un moment dat depășit și nepotrivit vremurilor noastre. Dar, treptat, catifeaua revine în preferințele designerilor de interior, iar canapelele din catifea capătă din ce în ce mai multă atenție și, poate, un loc de cinste în decorul locuinței noastre.

Accente florale

În ceea ce privește accentele florale, se pare că 2019 va aduce ca noutate o exagerare a proporțiilor acestora și culori contrastante. În designul interior, culorile pastelate se folosesc pentru a nu supraîncărca atmosfera unei locuințe, dar noul an va aduce extrem de multă îndrăzneală în abordare prin folosirea de culori intense și chiar constrastante – nuanțe de roșu dramatic, roz excentric, de galben îndrăzneț și verde organic, toate își vor găsi loc în amenajările acestui an.

Accente metalice

Accentele metalice vizează în 2019 atât cuprul, cât și combinațiile de metale. De asemenea, alama va aduce un plus de căldură în căminele noastre, prin accentele sale subtile și prin abilitatea acestui material de a scoate în evidență o piesă de mobilier sau un colț de încăpere.

Contrastul alb-negru

Contrastul alb-negru rămâne și în 2019 printre tendințele preferate în materie de design interior.

Culori vibrante

Roșul dramatic marchează o nouă tendință în designul interior al noului an, aducând un plus de căldură și un nou suflu peste amenajări, ultimii ani fiind dominați de culori reci, de tonuri de albastru și verde.

Modele geometrice

Și în ceea ce privește modelele geometrice, cuvântul-cheie pentru noul an este îndrăzneala. Modele geometrice îndrăznețe, imprevizibile, chiar dramatice își vor face simțită prezența în amenajări și vor scoate din anonimat piese de design terne, lipsite de personalitate.

Accente din ciment

Cimentul este un material extrem de versatil, care părăsește, cel puțin temporar, arena construcțiilor și intră în lumina reflectoarelor, dovedindu-și calitățile nebănuite în designul de interior. Folosit în ultimii ani în special pentru decorarea blaturilor de bucătărie, în 2019, acest material va căpăta noi valențe prin formele abordate și prin utilizările sale mai puțin convenționale.

Designul anilor ’70

Modelele geometrice, catifeaua și modelele abstracte sunt toate caracteristice anilor ’70. 2019 s-ar putea să ne surprindă cu alte tendințe specifice acestor ani, caracterizați prin piese îndrăznețe, culori vibrante și forme atipice. Textura, bogația culorilor, dar și schema de iluminare sunt toate aspecte caracteristice acestei perioade, care ar putea înregistra o revenire în acest an.

Tendințele pentru 2019 în materie de design interior sunt marcate de îndrăzneală. Îndrăzneală în alegerea culorilor, formelor sau materialelor, dar mai ales îndrăzneală în a ne încrede în propriul nostru instinct în ceea ce privește alegerile pe care le facem în materie de design interior sau în viața de zi cu zi.

Articol de Klara Papuc

Sursa – https://www.decoraid.com/blog/home-design-trends-2019

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!