ExpowoodTradiție la Expowood: Demonstrații practice, lansări și oferte speciale de târg

Târgul Expowood, organizat de mai bine 19 ani în România, a devenit un loc de întâlnire pentru toți specialiștii din industria lemnului.
Intarzia & Castor22.03.201910527 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/03/expowood_940x788.jpg

Târgul Expowood, organizat de mai bine 19 ani în România, a devenit un loc de întâlnire pentru toți specialiștii din industria lemnului. Atât expozanții, cât și vizitatorii iau pulsul pieței, află ultimele noutăți din industrie, testează utilaje, software, scule și echipamente forestiere, beneficiază de oferte speciale de târg și au parte de o consultanță personalizată. În plus, organizatorii au pregătit două zile cu evenimente dedicate și tradiționala tombolă Expowood!

 

 

Târgul Internațional de Echipamente și Tehnologii Profesionale EXPOWOOD 2019 se va desfășura în perioada 11-13 aprilie, la Centrul de Evenimente Lux Divina din Brașov, așa cum s-a întâmplat în ultimii 4 ani.

 

Peste 55 de expozanți s-au înscris, până la jumătatea lunii martie, la Târgul Internațional de Echipamente și Tehnologii Profesionale EXPOWOOD. Pe o suprafață expozițională de peste 2000 mp pătrați, atât la interior, cât și la exterior, aceștia vor prezenta o paletă largă de produse și servicii dedicate industriei de prelucrare a lemnului:

 • utilaje pentru prelucrarea lemnului și producția de mobilier (16 companii),
 • scule, dispozitive și mașini electrice portabile de la mărci cu renume internațional (11 companii),
 • echipamente forestiere și gatere (9 companii),
 • instalații de exhaustare, uscare, regenerare, filtrarea aerului și cazane (8 companii)
 • fronturi din MDF, produse din lemn și derivate (7 companii)

 

 

OFERTE SPECIALE DE TÂRG

 

Compania SP Stroia Product din Timișoara a pregătit oferte speciale, cu reduceri de până la 10%, pentru toată gama de utilaje de prelucrare a lemnului de foc Posch Leibnitz Austria, valabile pentru vizitatorii târgului Expowood Ateliere 2019!

 

„Participăm la acestă ediție a târgului Expowood pentru a oferi cele mai moderne soluții de care au nevoie pentru dezvoltare companiile din sectorul exploatărilor forestiere precum și de prelucrare a lemnului de foc“, a declarat, pentru revista INTARZIA, Plinius Stroia, directorul general al companiei SP Stroia Product.

 

Societatea sa are în portofoliu echipamente de la branduri de renume precum Posch Austria, Uniforest Slovenia, Palms Estonia și Pewag Austria.

 

Așa cum deja s-au obișnuit clienții fideli ai companiei, la standul SP Stroia Product, aflat pe platforma exterioară, la intrarea în expoziție, aceștia vor putea urmări o serie de demonstrațiii de utilaje și vor putea cere detalii despre echipamente diverse precum:

 • linia de tăiere-despicare lemn de foc model SpaltFix S-410 Multi producător Posch Leibnitz Austria
 • linia de tăiere-despicare lemn de foc model SpaltFix S-375 producător Posch Leibnitz Austria
 • despicătorul orizontal industrial  model SplitMaster 30 producător Posch Leibnitz Austria
 • sistemul de ambalat lemn de foc PackFix Hydro producător Posch Leibnitz Austria
 • minifunicularul Savoy  producător Uniforest Slovenia
 • remorca forestieră dotată cu braț de încărcaremodel Palms 13d producător Palmse Estonia

 

Compania SP Stroia Product participă de peste 8 ani la târgul EXPOWOOD, având de fiecare dată rezervat un spațiu generos de peste 150 mp, pe platforma exterioară, la intrare, fiind unul dintre expozanții tradiționali.

 

Plinius Stroia, director SP Stroia Product: „Ambiția echipei de organizare a târgului Expowood de a construi un eveniment cu impact, un eveniment de calitate, ne determină să sprijinim acest demers prin participare constantă“.

 

 

CONSULTANȚĂ PERSONALĂ LA EXPOWOOD

 

EET East European Trade pune accent pe consultanță personală. De aceea, târgul EXPOWOOD reprezintă platforma ideală pentru discuții și demonstrații live cu utilaje!

 

 

Alexandru C. Neumann, manager general EET: „Expowood este oportunitatea ideală de a sta de vorbă cu clienți și colegi de breaslă!“

 

Mulți dintre partenerii EET sunt lideri pe piața mondială în domeniul lor. Aceștia sunt ultra specializați și au ca scop ușurarea și automatizarea proceselor de lucru ale utilizatorului final. Cu cât specialiștii din domeniu sunt mai greu de găsit, cu atât devin mai importante mijloacele de producție. Acest aspect este valabil și pentru mașinile din proiectele de tip StartUp. La EXPOWOOD dorim să consiliem clienții în mod individual pentru a le recomanda mașinile potrivite“, a declarat, pentru revista INTARZIA, Alexandru C. Neumann, manager general la EET.

 

Compania East European Trade (EET) comercializează utilaje premium pentru industria lemnului și energii regenerabile, având în portofoliu branduri precum HOLZ-HER, MARTIN, GANNOmat, LAMELLO, AEG, MIRKA sau KAHL. Aceasta participă an de an la târgul EXPOWOOD din Brașov, prezentând utilaje de ultimă generație.

 

Pentru această ediție Expowood, EET pune accent pe mașinile de aplicat cant. Vor prezenta modelul Auriga 1308XL al producătorului german HOLZ-HER. „Încă de la început, acest producător a dezvoltat o tehnologie de pionierat pentru adezivarea canturilor, deținând numeroase patente la nivel mondial“, a explicat Alexandru Neumann.

 

Astfel, agregatul “Glu Jet” permite utilizarea fără probleme a adezivilor EVA (adeziv standard) sau PUR (adeziv rezistent la umiditate și căldură), sub formă de cartușe de adeziv sau granule. De asemenea, sistemul de adezivare este capsulat, nepermițând emanarea vaporilor toxici, iar curățarea întregului circuit de adeziv se face în doar câteva minute, potrivit informațiilor furnizate de Alexandru C. Neumann.

 

„Personalizarea mobilierului devine un aspect din ce în ce mai important. Integrarea și procesarea materialelor precum compozit, aluminiu, piatră sau sticlă oferă clienților un avantaj considerabil. Suntem de mult timp specializați în acest gen de utilaje, dar dorim să extindem în viitorul apropiat și mai mult acest segment. De asemenea, oferim pentru majoritatea mașinilor piese de schimb pe o perioadă mai mare de 10 ani “, a adăugat Alexandru Neumann.

 

TRADIȚIE LA EXPOWOOD

 

Compania East European Trade nu ratează nicio ediție a târgului EXPOWOOD, de mai bine de 4 ani. „Dorim să păstrăm un contact cât mai apropiat cu clienții noștri. Pentru asta, un târg este cea mai potrivită oportunitate. Aici totul poate fi discutat personal, atât cu departamentul de vânzări, cât și cu departamentul tehnic. Este momentul ideal pentru dezbaterea ideilor si a planurilor de viitor. Desigur, este foarte important și contactul cu noi clienți. În Brașov ne bucurăm, în special, de vizitele reprezentanților Universității Transilvania și ale studenților. Apreciem fiecare conversație ce oferă sugestii constructive pentru viitor“, a concluzionat managerul EET.

 

Și compania Proconsel bifează, an de an, fiecare ediție a târgului de specialitate Expowood! Platforma expozițională îi oferă administratorului Florin Horlaci ocazia nu doar de a cunoaște noi clienți, ci și de a lua „pulsul“ pieței.

 

Compania Proconsel din Brașov are ca obiect de activitate comerțul cu mașini, utilaje și echipamente pentru industria lemnului. Aceasta este reprezentant unic autorizat în România, pentru mărcile grupului SCM din ITALIA: MiniMax, SCM, DMC, MORBIDELLI, MAHROS, ROUTECH, STEFANI, IDM, GABBIANI, ELMAG și SERGIANI.

 

„La EXPOWOOD vom prezenta o mașină compactă, dar bine echipată, de aplicat cant, dedicată întreprinzătorilor mici sau medii. Vom promova, printre altele, noua gamă de CNC-uri lansată la începutul anului la Târgul De Casă al SCM Group, de la Rimini“, a declarat, pentru revista INTARZIA, Florin Horlaci, director general la Proconsel.

 

Standul companiei Proconsel se află, tradițional, chiar la intrare în sala Dacia, pe partea dreaptă, având rezervat un spațiu expozițional generos de 40 mp.

 

 

Florin Horlaci, director general Proconsel: „Participăm an de an pentru a identifica noi potențiali clienți, dar și pentru faptul că Expowood este deja un brand care se respectă și ne respectă. Cred în calitatea și diversitatea produselor furnizorului nostru SCM GROUP Italia, flexibilitatea noastră, reacția rapidă în cazul intervențiilor tehnice și a livrării pieselor de schimb“.

 

LANSĂRI DE PRODUSE NOI PE PIAȚĂ

 

Compania Festool România, furnizor de scule electrice pentru atelierele de tâmplărie, a ales să lanseze la târgul EXPOWOOD două produse noi pe piață: un aspirator ultramodern și o mașină multifuncțională oscilatoare!

 

„La EXPOWOOD vom prezenta, în premieră, niște produse noi, pe care le vom lansa chiar aici la târg. Este vorba despre un aspirator foarte modern, dotat cu bluetooth standard, cu butoane tactile și cu scuturare manuală a filtrului prins din exterior, iar al doilea produs este o mașină multifuncțională oscilatoare cu acumulator. De asemenea, vom aduce în  stand și atelierul mobil, o noutate tehnologică din toamna anului 2018“, a declarat, pentru revista INTARZIA, Sergiu Mureșan, reprezentant Festool România.

 

Societatea va fi prezentă, ca în fiecare an, la EXPOWOOD, împreună cu unul dintre distribuitorii locali, Andoker. De altfel, vizitatorii târgului s-au obișnuit nu doar să afle informații ci și să încerce sculele uzuale din stand.

 

 

Sergiu Mureșan, reprezentant Festool România: „Prima mea participare la EXPOWOOD a fost acum mai bine de 10 ani și vin mereu cu plăcere pentru că avem mulți clienți locali care participă și cu care ne vedem doar aici la târgul EXPOWOOD“.

 

 

DEMONSTRAȚII DE SOFTWARE

 

Târgul EXPOWOOD este o platformă de prezentări și demonstrații pentru toți specialiștii care activează în domeniul prelucrării lemnului și al producției de mobilă: furnizori de tehnologie, proiectanți, producători, profesioniști, ingineri și antreprenori.

 

„Trăim într-o lume tot mai controlată de software și, din acest motiv, ne dorim ca anul acesta să le oferim vizitatorilor EXPOWOOD un spațiu generos cu mai multe demonstrații pentru software-urile pe care le comercializăm. În felul acesta, prin demonstrații, putem arăta adevărata putere a acestor software-uri: Cabinet Vision și Alphacam“,  a declarat, pentru revista INTARZIA, ing. Adrian Broșiu, reprezentant vânzări la Nika Utilaje.

 

 

Adrian Broșiu, reprezentant vânzări la Nika Utilaje: „Legătura dintre noi și echipa care organizează Expowood este una de tradiție, de peste 20 ani chiar de la înființarea revistei Intarzia. Expowood a fost mereu un eveniment important, în special pentru clienții noștri din zona Transilvaniei, din acest motiv ne-am dorit să fim mereu prezenți aici“.

 

CNC-URI MADE IN CHINA, DE CALITATE

 

Misiunea lui Dan Pruteanu, proprietarul companiei Wood IQ, pentru târgul Expowood este să familiarizeze mai bine clienții cu o tehnologie CNC de calitate, made in China.

 

„Vrem să le demonstrăm că și CNC-urile fabricate în China pot fi de calitate, precise și la prețuri acceptabile, nu comparativ cu cele europene, dar nici low-cost“, a explicat, pentru revista INTARZIA, Dan Pruteanu, proprietarul companiei Wood IQ.

 

Societatea Wood IQ le oferă clienților săi utilaje pentru prelucrarea lemnului: routere CNC, utilaje clasice și utilaje industriale, iar Expowood este platforma ideală pentru a le expune. Din acest motiv, compania a rezervat anul acesta un spațiu expozițional mai mare, de 42 mp, suficient loc pentru două CNC-uri, o variantă cu masă de 2/3 m și una de 1,5/2,5 mp, dotate cu computer profesional, antrenare cu servomotoare și cu masă vacuum pentru plăci de MDF și PAL.

 

 

Dan Pruteanu, proprietarul companiei Wood IQ: „Cum altfel să venim la EXPOWOOD decât cu CNC-uri? Motivul principal pentru care participăm la târg este ca aceștia să aibă posibilitatea să vadă utilajele, să intre în contact direct cu ele și să le inspecteze pe viu. Noi nu venim doar cu o masă și două scaune, ci aducem utilaje! Ne dorim să educăm utilizatorul, să-i arătăm cum funcționează această tehnologie și după ce pleacă de târg să aibă niște cunoștințe îmbogățite cu ajutorul cărora își poate stabili un nivel corect de așteptări“.

 

TRACTOARE FORESTIERE ROMÂNEȘTI

 

Vizitatorii EXPOWOOD vor putea testa și anul acesta tractoarele forestiere românești marca IRUM. Astfel, la standul exterior, aflat chiar la intrarea în Sala Dacia, vor fi expuse o serie de utilaje forestiere printre care amintim modelele TAF 690 PE și TAF 2012.

 

„Obiectivele pe care ni le-am propus pentru această ediție a EXPOWOOD ar fi continuarea creșterii notorietății brandurilor românesti IRUM și MAVIPROD pentru o vizibilitate cât mai mare!Dorim să ne prezentăm produsele, săîntărim contactele de afaceri cu clienții din sectorul forestier și să fim aproape de ei.Totodată, dorim să sprijinim sectorul forestier cu utilaje moderneși performante care respectă toate normele de poluare în vigoare pe plan european“, a declarat, pentru revista INTARZIA,Horațiu Morariu, directorul comercial al companiei IRUM.

 

Și compania Irum este unul dintre expozanții tradiționali ai târgului EXPOWOOD, având rezervat un spațiu generos de 100 mp.

 

 

Horațiu Morariu, director comercial IRUM: „Pe lângă expunerea produselor noastre, acest târg este și un motiv excelent de a ne revedea cu partenerii noștri. Cu această ocazie ne dorim să fim aproape de clienții din zona forestieră, vrem să venim în întâmpinarea lor, să aibă ocazia să vadă utilajele și să afle de la reprezentanții noștri toate detaliile care îi interesează. Prin intermediul târgului organizat de dumneavoastră, reușim acest lucru“.

 

FORWARDERUL KOMATSU ÎN ACȚIUNE

Compania Alser Forest, un alt expozant tradițional la târgul de specialitate Expowood, continuă misiunea de promovare a utilajelor forestiere articole în România. Astfel, la stand veți putea urmări demonstrații live și veți putea cere mai multe informații despre forwarderul Komatsu 845.

 

Acest transportor este proiectat și construit cu scopul de a oferi o productivitate sporită în tăierile secundare și principale, cu impact redus asupra mediului prin valoarea mica a presiunii la sol.

 

 

Albert Șerban, director general la Alser Forest: „Misiunea noastră pentru Expowood este să promovăm forwarderele în România, să se obișnuiască și forestierii noștri cu această idee. E un produs de viitor pentru exploatarea forestieră, fiind folosit mult în Vest, în țări precum Germania sau Austria“.

 

„Ne bucurăm că, de la an la an, observăm că piața e în creștere și lumea e interesată de forwardere. Antreprenorii de la noi au vizitat târguri în afară și au văzut cum se lucrează. În plus, aceștia se plâng că nu găsesc muncitori calificați și atunci soluția constă în mecanizare“, a declarat, pentru revista INTARZIA, ing. Albert Șerban, director general la Alser Forest.

 

Alexandra Irimiea

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!