DesignUpcycling sau cum să acordați o nouă șansă mobilierului vechi din locuință

Atunci când vă doriți să reîmprospătați atmosfera din locuința dumneavoastră, puteți fie să achiziționați noi piese de mobilier sau puteți să aduceți îmbunătățiri mobilierului vechi din locuință printr-un proces de upcycling.
intarzia12.08.2019256 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/08/wheat.jpg

 

De fiecare dată când vă gândiți să achiziționați o nouă piesă de mobilier, este bine să luați în calcul investiția de timp și de bani necesară.

Pentru a achiziționa o nouă piesă de mobilier, specialiștii recomandă să vă acordați un timp suficient pentru a studia piața, pentru a evalua ofertele existente și pentru a decide în consecință cu privire la opțiunea cea mai bună pentru noul dvs. proiect de amenajare.

Upcycling-ul reprezintă una dintre cele mai noi tendințe în ceea ce privește amenajările de interior, extrem de prietenoasă cu mediul înconjurător și care presupune transformarea unui obiect sau a unei piese de mobilier, astfel încât la final acesta să capete proprietăți superioare, fie din punct de vedere al aspectului esthetic, din punct de vedere al funcționalității sau din ambele puncte de vedere simultan.

Care sunt avantajele oferite de Upcycling?

Societatea în care trăim este una deosebit de alertă, dar și o mare consumatoare de resurse, tendințe care se regăsesc inclusiv în amenajările de interior. Ca urmare a producției în masă, piesele de mobilier devin din ce în ce mai accesibile, uneori în detrimentul calității.


În ziua de astăzi, este mult mai ușor și la îndemână să reîmprospătăm atmosfera locuinței noastre achiziționând noi piese de mobilier, decorațiuni sau accesorii.

Ce alte opțiuni avem la dispoziție pentru a revigora atmosfera din locuință?

În cazul în care vă doriți să păstrați anumite piese de mobilier mai vechi, de calitate foarte bună, dar în același timp să le aduceti un upgrade în ceea ce privește designul sau funcția care le-a fost atribuită, puteți apela la upcycling.

Dacă sunteți o persoană interesată de proiecte DIY, upcyclingul reprezientă varianta ideală pentru a re-interpreta o piesă de mobilier clasică, poate vintage, într-o manieră nouă, mai modernă sau nonconformistă.

Dați frâu liber imaginației atunci când începeți un astfel de proiect. Realizați moodboard-uri pentru a decide asupra variantei celei mai potrivite proiectului Dvs. Dar, înainte de a începe, specialiștii recomandă să căutați surse de inspirație în mediul online sau reviste de specialitate cu privire la variante de upcycling și la astfel de proiecte, pentru a afla detalii referitoare la materialele care vor fi necesare dar și la timpul pe care va fi nevoie să îl alocați acestui proiect.

Articol de Klara Papuc

intarzia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!