DesignVizualizarea în 3D, ultima tendință în materie de amenajare a locuinței

Vizualizarea în 3D nu mai reprezintă de mult o noutate în domeniul amenajărilor de interior. Această tehnologie este folosită cu succes atât de arhitecți, constructori dar și de designeri de interior.
intarzia06.08.2019647 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/08/apartment-architecture-door.jpg

 

În prezent, tehnologia ne permite să deținem controlul absolut în ceea ce privește arhitectura locuinței, compartimentarea acesteia, dar mai ales în ceea ce privește amenajarea de interior.

Care sunt cele mai importante avantaje alea vizualizării în 3D?

Vizualizarea în 3D este eficientă din punct de vedere al timpului. Nu sunt puțin cei care au început un proiect de amenajare a locuinței, pe care, după implementare s-au văzut nevoiți să îl modifice datorită faptului că atmosfera pe care și-au dorit să o creeze nu s-a regăsit în rezultatul final al proiectului.
O amenajare în 3D vă permite realizarea unei economii importante de timp. Pentru a obține o imagine tridimensională cât mai corectă, este necesar să aveți un plan al spațiului și să efectuați măsurători extrem de exacte.

Toate detaliile trebuie să regăsească în planul 3D pe care îl construiți, pentru a putea planifica cât mai eficient spațiul disponibil. Reprezentarea corectă a spațiului permite alegerea și plasarea acelor piese de mobilier care se potrivesc ca dimensiune, pentru a nu încărca inutil spațiul și pentru a crea atmosfera pe care v-o doriți.
Atunci când folosim vizualizări în 3D putem crea multiple variante de amenajare, combinații inedite, în stiluri variate. Acest lucru nu ar fi posibil în absența planificării 3D.

Vizualizările în 3D permit realizarea unor importante economii financiare. În cazul în care ați amenaja locuința fără a folosi designul tridimensional, este posibil ca la sfârșit să nu fiți mulțumiți de rezultatele obținute. Prin urmare, va fi nevoie să renunțați la anumite piese de mobilier și să achiziționați altele noi, contribuind astfel la creșterea costurilor de amenajare.


Designul în 3D poate fi folosit atât pentru amenajarea de interior, cât și pentru cea a exteriorului atunci când ne dorim sau când suntem nevoiți să refacem fațada locuinței noastre.
Cu investiții minime de timp și de bani vom putea crea mai multe proiecte, din care vom putea alege varianta optimă de amenajare. În ceea ce privește amenajarea interiorului, designul în 3D poate fi folosit pentru amenajarea întregii locuințe sau a unei singure camere.

Vizualizarea în 3D transformă viziunea fiecăruia dintre noi în realitate. Indiferent că alegeți să apelați la ajutorul unui designer de interior care folosește programe de vizualizare în 3D sau să învățați să utilizați aceste programe dumneavoastră, vă veți bucura cu siguranță de un interior amenajat exact așa cum vă doriți.

Fiecare aspect care ține de amenajarea locuinței poate fi modificat sau personalizat – modalitățile de compartimentare, piesele de mobilier, materialele folosite, texturile, imprimeurile, variantele de iluminat, decorațiunile, gradul de transparență și transluciditate.

Clientul este cel care decide, designerul de interior ghidându-se doar în realizarea amenajării de viziunea clientului, pe care încearcă să o recreeze în proiectul de amenajare. Clientul capătă un control total asupra proiectului, fiind îndepărtată astfel o eventuală barieră de comunicare sau cea reprezentată de imposibilitatea vizualizării 3D a unui plan de amenajare realizat în mod clasic. Deci, tot ceea ce vă rămâne de făcut este să vă bucurați de aceste avantaje pe care vizualizarea în 3D vi le poate aduce și să le folosiți pentru a crea amenajările mult dorite!

 

Articol de Klara Papuc

intarzia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!