EvenimentetrendUncategorized @roZiua porţilor deschise 20 de ani de Tehnica Schweiz în România

Pe 1 septembrie, la Voiteg – o mică localitate de lângă Timișoara –, revista Intarzia&Castor a fost partner media la „Ziua porților deschise”, eveniment al companiei Tehnica – Wood is future, o fabrică de producție a lemnului lamelat încleiat.
Intarzia & Castor16.10.20184777 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2018/10/20180901_114131-1280x720.jpg

Acest eveniment a avut o însemnătate aparte pentru membrii familiei Krattiger (n.r. – proprietarii companiei cu origini elvețiene), care a adunat laolaltă peste 300 de participanți. Ideea acestui eveniment s-a născut în primul rând din dorința de a sărbători 20 de ani de activitate împreună cu oamenii și familiile lor, care au lucrat cu devotament și mult drag în echipa Tehnica, și au realizat împreună proiecte colosale, dar și pentru a se întâlni cu cei cu care au colaborat.

Poarta de intrare, realizată cu două zile înainte de “Ziua porților deshise”

 

Ziua porților deschise s-a desfăşurat la sediul fabricii unde, invitații au avut parte de o primire călduroasă și au avut ocazia să asculte și o prezentare susținută de Christof Krattiger (manager de proiect) despre utilizarea și importanța lemnului în construcții, conexiunile moderne ale lemnului cu alte materiale, precum și obstacolele întâlnite în construcțiile din lemn pentru următorii ani, iar mai apoi a fost prezentat un flux tehnologic de producere al grinzilor drepte și curbe/arc din lemn lamelat încleiat dar și al plăcilor CLT. Această prezentare poate fi urmărită aici.

Familia Krattiger: Christof, Rita (mama), Simon (tata), Marc, Claudia și copiii Marc, Alyn și Ayana

 

Prelucrarea lemnului este o tradiție pentru familia Krattiger, tatăl lui Simon a deținut o fabrică de prelucrarea lemnului în Elveția, iar rudele apropiate continuă această tradiție, în timp ce însuși Simon Krattiger a pus piatra
de temelie a unei asemenea fabrici în România, la câțiva ani după prima sa vizită din 1992.
După multe obstacole, stăruință și răbdare, astăzi, cei prezenți la eveniment au putut vedea un portofoliu de poze cu lucrările realizate în toţi aceşti ani. Iubitori de lemn, doresc în continuare să întărească şi să cultive mai departe dragostea pentru lemn aşa că s-au gândit să ducă mai departe şi să ofere celor interesaţi un program de formare profesională pentru meseria de dulgher, având ca model cursurile de prelucrarea lemnului din facultățile din Elveția.

Invitații ascultă cu atenție prezentarea despre utilizarea lemnului în construcții moderne

 

Între timp, compania Tehnica Schweiz își propune să mențină mulți ani înainte atmosfera familială creată în echipă, bazată pe o strânsă relație de încredere și mulți ani de lucru împreună. Această relaționare a putut fi observată îndeaproape și în timpul evenimentului, cu ocazia prezentării unei faze de lucru în producția unei grinzi lamelat încleiate, când, în tandem, patru-cinci oameni așezau lamele de lemn încleiate, una după alta, pentru a fi ulterior fixate la forma dorită și lăsate să se usuce. La fel s-a întâmplat și la organizarea evenimentului, unde toți membrii echipei – cu mic, cu mare, au contribuit personal: unii au creat locul de agrement pentru copii, alții au amenajat locuri de parcare, cei mai pricepuți în bucătărie pregăteau carnea pentru BBQ, iar distinsele soții au pregătit cu mâinile lor dibace diverse produse de patiserie, servite de invitați cu multă admirație, pe mesele întinse din atelierul fabricii.

Mici detalii pentru invitati

 

La final, și-a făcut apariția mult așteptatul tort aniversar, care, de altfel, avea forma fabricii Tehnicas în miniatură.
În opinia organizatorilor, ziua porților deschise Tehnicas a fost, într-adevăr, o sărbătoare, o zi în care mulți oameni dragi au petrecut împreună, lucru ce demonstrează încă o dată că o comunitate unită este vrednică de trăinicie
și are puterea de a realiza lucruri mărețe.

Camelia Gál

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!